ROSHEN

Виробництво кондитерських виробів
11095

ROSHEN — кондитерська корпорація, один із найбільших виробників кондитерських виробів України та Східної Європи, входить до тридцятки найбільших виробників кондитерських виробів світу. Головний офіс компанії розташований у Києві.

Генеральний директор — В'ячеслав Москалевський.

У 2014 році Петро Порошенко заявив, що на час президентства передав свою частку (85%) у так званий сліпий траст під управлінням інвестиційного банку Rothschild. Інші акції Roshen належать генеральному директору корпорації В'ячеславу Москалевському (13%) та чотирьом менеджерам корпорації (по 0,5%).

Згідно з аналітичною системою YouControl, бенефіціар корпорації — Олексій Петрович Порошенко.

Профіль Facebook

Профіль бізнесу ROSHEN

До складу Корпорації входять:

  • українські фабрики — Київська, Кременчуцька, Бориспільська та два виробничі майданчики у Вінниці;
  • Клайпедська кондитерська фабрика (Литва);
  • Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина);
  • Вінницький молочний завод.
  • логістичний центр у Яготині місткістю до 45 тис. т готової продукції та сировини.

Виробництво кондитерських виробів

Компанія виготовляє понад 320 найменувань кондитерських виробів.

Асортимент корпорації включає шоколадні та желейні цукерки, карамель, ірис, шоколадні плитки та батончики, печиво, вафлі, бісквітні рулети, тістечка та торти.

Загальний обсяги виробництва продукції сягає близько 300 тис. т на рік.

На кондитерських фабриках корпорації ROSHEN розроблено та впроваджено інтегровану систему менеджменту якості відповідно до вимог міжнародних стандартів: ISO 9001: 2008 за системою управління менеджментом якості та ISO 22000: 2005 системи менеджменту безпеки харчової продукції.

Експорт кондитерських виробів

Продукція представлена ​​у більш ніж 30 країнах світу, включаючи Казахстан, Республіку Білорусь, країни Кавказу, Середню Азію, ЄС, США, Молдову, Китай, Ізраїль, Латвію, Литву, Йорданію, Японію.

 

Фінанси

Фінансові результати

У 2017 р. Київська кондитерська фабрика «Рошен», що входить до складу ROSHEN, отримала чистий прибуток у розмірі 2,768 млн. грн. (-29%). У 2018 р. Київська кондитерська фабрика «Рошен», що входить до складу ROSHEN, отримала чистий прибуток у розмірі 11,13 млн грн (+4 рази до 2017 р.), активи — 984,13 млн грн, загальна дебіторська заборгованість — 80, 38 млн грн, поточні зобов'язання — 412,14 млн грн, довгострокові зобов'язання — 30,5 млн грн.

Податки

У 2018 році корпорація ROSHEN заплатила 2 млрд грн податків. Крім того, 1,2 млрд грн було скеровано на потреби АТО.

ROSHEN у рейтингах

Двадцять сьоме місце у рейтингу Global Top-100 Candy Companies.

Соціальна відповідальність

  • 2005 р. — корпорація ROSHEN запустила соціальну ініціативу щодо встановлення сучасних спортивно-ігрових майданчиків у містах по всій території України.
  • 2015 р. — реконструйовано фонтан за меценатської підтримки корпорації ROSHEN. Одна з основних визначних пам'яток Харкова розташована в саду ім. Т. Шевченка.
  • 2015 р. — корпорація ROSHEN ініціювала масштабний проект благодійної допомоги Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» у Києві у рамках довгострокової соціальної програми «Покоління здорових дітей».
  • Кондитерська корпорація ROSHEN підтримує українських військових. Робота зосереджена у різних напрямках, починаючи із закупівлі предметів першої необхідності та до будівництва житла для військових. У 2014 р. ROSHEN збудував та передав Головному квартирно-експлуатаційному управлінню Збройних Сил України затишний двоповерховий будинок для сімей військовослужбовців, передислокували з Криму.
  • Корпорація надає фінансову підтримку Київському дитячому кардіоцентру, завдяки якій пацієнти мають шанси на більш швидке та якісне лікування.
  • Восени 2016 р. — ROSHEN успішно завершив перший етап модернізації Черкаського зоопарку.
  • Завдяки ініціативі Департаменту культури КМДА та фінансовій підтримці ROSHEN стало можливим завершення реконструкції театру на Подолі, що тривало майже 23 роки. 29 листопада 2016 р. фасад нової будівлі Київського академічного драматичного театру на Подолі було представлено громадськості. Урочисте відкриття, на якому корпорація ROSHEN передала громаді міста Києва символічний ключ від Театру на Подолі, відбулося у жовтні 2017 р.
  • 2018 р. — ROSHEN розпочав співпрацю з Національним інститутом раку, у рамках масштабного проекту благодійної допомоги у сфері охорони здоров'я. Корпорація ROSHEN відремонтувала та обладнала приміщення, яке призначене для аферезу (забору) стовбурових клітин (для трансплантації кісткового мозку) та донорських тромбоцитів. Корпорація надала допомоги Інституту раку на 2,9 млн. гривень. Засобами корпорації відремонтовано приміщення, закуплено меблі та частину спеціалізованого обладнання.
  • 15 лютого 2019 р. — у Кременчуцькій міській дитячій лікарні відкрили нове стерилізаційне відділення та лабораторію у рамках благодійного проекту корпорації ROSHEN у сфері охорони здоров'я. Бюджет створення нового стерилізаційного відділення та лабораторії засобами Корпорації ROSHEN склав 35 млн гривень. Нове відділення відповідає всім сучасним вимогам до чистих та стерильних приміщень.

Історія розвитку ROSHEN

1996 р. — Кондитерська фабрика ім. Карла Маркса увійшла до корпорації Roshen. Відбулася покупка шести фабрик у різних містах України, Росії та Литви. Повне переобладнання відповідно до європейської стандартизації, пошук нових рецептів та гарної сировини швидко підвищили інтерес до українського виробника. Усі фабрики заробили за єдиним стандартом, виготовляючи оригінальні види цукерок, печива, пастили.

До 2000 р. компанія мала назву «Укрпромінвесткондитер», тому було прийнято рішення провести ребрендинг. Це було необхідно для впізнання бренду під час завоювання міжнародного ринку кондитерських виробів.

2001 р. — до корпорації ROSHEN увійшла Липецька кондитерська фабрика «Ліконф» (Росія).

З 2002 р. почалася активна рекламна кампанія.

2006 р. — до корпорації ROSHEN увійшла Клайпедська кондитерська фабрика (Литва).

2012 р. — корпорація подала заявку на видачу свідоцтв на стрічки з написом ROSHEN із різними відтінками червоного.

2015 р. — на прес-конференції в Києві Петро Порошенко запевнив, що має намір передати свій пакет акцій кондитерської корпорації ROSHEN в управління інвестиційної банківської компанії Rothschild, яка належить сім'ї Ротшильдів.

2016 р. — Петро Порошенко в січні передав свою частку ROSHEN у незалежний сліпий траст в управління трастовим фондом Rothschild Trust.

2017 р. — Липецька фабрика була законсервована.

2019 р. — у квітні Лідер Соціалістичної партії України Ілля Ківа звернувся до суду про визнання незаконної приватизації Кондитерської фабрики ім. Карла Маркса Петром Порошенком. У червні Господарський суд Києва задовольнив позов кондитерської корпорації ROSHEN проти Міністерства економічного розвитку та торгівлі та держпідприємства «Укрпатент», зобов'язавши визнати за кондитерською корпорацією право інтелектуальної власності на використання червоних стрічок різних відтінків з логотипом та без на тортах.

Конфлікти

2012-2019 рр. — Корпорація подала заявку на видачу свідоцтв на стрічки з написом ROSHEN з різними відтінками червоного. Але жодну з цих заявок у компанії не оплачували, тому рішення щодо них не було. У серпні 2016 р. компанія виявила бажання зареєструвати за собою ще 2 знаки: стрічку червоного кольору та стрічку червоного кольору з написом ROSHEN. Компанія не змогла довести, що має право на володіння червоною пакувальною стрічкою. У лютому 2017 р. за цією заявкою фірма отримала відмову. У 2019 р. Господарський суд Києва задовольнив позов кондитерської корпорації ROSHEN проти Міністерства економічного розвитку та торгівлі та «Укрпатент» щодо реєстрації знаку у вигляді червоного кольору матеріалів для пакування кондитерських виробів.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Москалевский Вячеслав
Москалевский Вячеслав
Генеральный директор корпорации

Контакти