Cargill

Трейдинг, виробництво пальмової олії, кормів для тварин, продуктів із м'яса птиці
2617

Cargill — велика американська корпорація, яка входить до ТОП-10 найбільших компаній світу, діяльність якої здійснюється у сферах сільського господарства, фінансових послуг та промисловості.

У компанії зайнято близько 170 тис. Співробітників.

Американська компанія представлена ​​на 4 континентах: Північна та Південна Америка, Африка, Європа, Азія.

Директор  Мартін Шульд.

Профіль бізнесу Cargill

Читайте також:  Интересные факты о Cargill

Виробництво та експорт зерна та олійних

Компанія займається виробництвом, зберіганням, торгівлею, обробкою та розподілом зерна та олійних культур.

Основні культури — пшениця, кукурудза, олійні культури, ячмінь та сорго.

Виробництво пальмової олії

Cargill працює над підвищенням стійкості галузі пальмової олії у всьому світі. Політика Cargill із сталого виробництва пальмової олії передбачає створення прозорого, простежуваного та стійкого ланцюжка поставок пальмової олії.

Виробництво бавовни

Cargill Cotton є одним з найбільших та найстаріших бавовняних підприємств у світі. Компанія обслуговує виробників, фермерів, покупців та текстильні фабрики по всьому світу.

Cargill Cotton присутній у всіх регіонах світу з виробництва та споживання бавовни через нашу мережу мерчендайзингу, виробництва та складування.

Біопаливо

Cargill є ключовим постачальником європейського біодизеля та з 2000 р. відіграє провідну роль.

Виробництво кормів для тварин

Cargill має більш ніж 120-річний досвід у рішеннях з годівлі тварин.

Компанія пропонує повноцінний корм, премікси, базові суміші, концентрати та добавки для тварин.

Виробництво м'яса птиці

Компанія забезпечує виробників продуктів харчування, роздрібних торговців та операторів громадського харчування корисними продуктами з м'яса та птиці по всьому світу.

Інша діяльність

Також компанія представлена ​​фармацевтичною, транспортною та іншими галузями.

Фінанси

Фінансові результати

За 2017 ФР чистий прибуток склав $2,84 млрд (+19%), скоригований операційний прибуток  $3,04 млрд (+85%), виручка  $109,7 млрд (+2%).

За III квартал 2019 ФР чистий прибуток Cargill склав $566 млн (+14%), виручка — $26,9 млн (-45). За 9 місяців 2019 ФР чистий прибуток склав $2,33 млрд (-3%).

Інвестиції

У 2016 р. Cargill та «М.В. Карго» підписали акціонерну угоду про будівництво нового терміналу у порту «Південний». Згідно із заявами учасників, інвестиційний проект залучить до України понад $130 млн. З цієї суми Cargill інвестує $100 млн та близько $37 млн ​​– це кредит ЄБРР.

Cargill інвестує $112 млн у збільшення потужностей на своєму заводі з переробки кукурудзи у північно-східній китайській провінції Цзилінь. Завод з переробки кукурудзи в Китаї є частиною проекту «Китайсько-американський біотехнологічний промисловий парк Cargill», який реалізується спільно з урядом. У компанії прогнозують, що до 2020 р. обсяг переробки кукурудзи становитиме 2 млн т.

Історія розвитку Cargill

1865 р.  Вільям Уоллес (WW) Cargill стає власником зернового складу в Коновері, штат Айова.

1870 р.  засновник WW Cargill засновує свою штаб-квартиру в Альберт-Лі, штат Міннесота.

1880 р.  WW Cargill розширює свій бізнес за межі зерна, займаючись такими товарами, як вугілля, борошно, корми, пиломатеріали та насіння, а також інвестуючи в залізниці, землю, зрошення та ферми.

1912 р.  після смерті У. У. Каргілла Джон Макміллан-старший стає керівником компанії свого покійного свекра. Тоді компанія, розташована в Міннеаполісі, штат Міннесота, консолідується під новою назвою: Cargill Elevator Company.

1923 р. — Cargill купує компанію Taylor&Bournique, яка займається торгівлею зерном та має офіси вздовж східного узбережжя та приватну систему провідного зв'язку.

1930 р.  корпорація орієнтується на глобальне розширення, відкривши невеликі офіси у Вінніпезі, Роттердамі та Буенос-Айресі.

1932 р.  економічні умови спонукають Cargill до скорочення заробітної плати на 20%. Джон Макміллан-молодший через слабке здоров'я свого батька стає генеральним директором Cargill.

1945 р.  після Другої світової війни компанія диверсифікується, розширюючи свій кормовий бізнес з придбанням Nutrena Mills. Cargill також купує завод з переробки олійних культур.

1947 р.  керівники Cargill вирішили знову відкрити свої американські офіси. В Аргентині компанія запускає насіннєвий бізнес.

1953 р.  для ведення бізнесу в Європі Cargill створює окрему компанію, відому як TRADAX.Щоб досліджувати аналогічну експансію на азіатські ринки, компанія купує Kerr Gifford, американського дилера зерна, розташованого на Тихоокеанському узбережжі.

1955 р.  вчений з Cargill Юліус Хендель (Julius Hendel) впроваджує наукові методи у бізнес компанії, що призводить до розвитку централізованого дослідницького відділу.

1960 р.  Ервін Кельм стає першим президентом, який був призначений за межами сімей Каргілла та Макміллана.

1977 р.  Вітні Макміллан стає генеральним директором Cargill.

1988 р.  портфель продуктів та послуг Cargill значно розширюється. Крім зерна, кормів, насіння, олійних культур та кукурудзи, підприємства включають хімічні речовини, какао, кава, бавовну, яйця, добрива, фінансові послуги, борошно, соки, солод, м'ясо, патоку, арахіс, нафту, свинину, птицю, каучук, сіль, сталь, індичку та шерсть.

1999 р.  Cargill реорганізує традиційні підрозділи в 102 бізнес-одиниці, орієнтованих на своїх клієнтів, інновації та продуктивність.

2003 р.  вперше в історії прибуток Cargill перевищив $1 млрд.

2008 р.  Cargill представляє натуральний підсолоджувач Truvia™.

2011 р. — Cargill розширює свій глобальний бізнес з виробництва кормів для тварин, купуючи компанію Provimi, що знаходиться в Нідерландах, додаючи премікси та добавки у свій портфель продуктів.

2016 р.  24 лютого в Кабінеті міністрів України Cargill та вітчизняна стивідорна компанія «М.В. Карго» підписали акціонерну угоду про будівництво нового терміналу у порту «Південний».

Читайте також: .В. Карго + Cargill = Зерновой терминал в Южном порту

2017 р. — Bunge купила два ОЕЗи у Cargill у порту Амстердама в Нідерландах та у порту Бреста у Франції. Cargill придбала частку в стартапі Memphis Meats, який розробляє технологію вирощування м'яса з клітин тварин, що самовідтворюються.

2018 р. — Cargill та інші світові трейдери призупинили угоди з Іраном щодо постачання продовольства через неможливість здійснювати платежі за контрактами банками Ірану через запроваджені США економічні санкції.

2019 р.  Cargill закриває свої підприємства з виробництва комбікорму в КНР. Зупинка заводів у Китаї сталася через епідемію африканської чуми (АЧС) у Китаї.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Миллер Джейми
Финансовый директор
Макленнан Дэвид
Макленнан Девід
ексголова правління та ексгенеральний директор компанії
Rickmers Andreas
Рикмерс Андреас
Директор по развитию европейского зернового и масличного направления, вице-президент компании

Команда

Муди Робби
Коммерческий директор по птицеводству компании

Контакти

Структура компанії

Каргилл
Каргілл
Трейдинг, переробка олійних