Олімпекс Купе Інтернейшнл

Послуги в галузі водного транспорту
3130

«Олімпекс Купе Інтернейшнл» (OLIMPEX COUPE INTERNATIONAL) утворена 1 березня 1995 р. на базі ППК-7 Одеського морського торговельного порту. Основний вид діяльності — перевантаження вантажів у змішаному залізнично-, автомобільно-, водному сполученні.

Кількість фахівців — 300 осіб.

Відповідно до аналітичної системи YouControl, засновник — компанія «ДЖИ-ЕН-ТІ ОЛІМПЕКС ХОЛДИНГ ЛІМІТЕД».

Директор — Максим Паньшев.

Профіль бізнесу «Олімпекс Купе Інтернейшнл»

«Олімпекс Купе» оперує причалами № 3, № 4. Компанія працює в експортному, а також імпортному та транзитному напрямах (за прямим варіантом та через склад), надаючи споживачам широкий спектр послуг. У номенклатурі вантажів переважають навалочні та насипні вантажі. На комплексі переробляють металопрокат, чавун; метал у злитках, металевий брухт та відходи чорних металів, зернові, залізорудну сировину, автотехніку, залізничну техніку, обладнання, вантажі у «біг-бегах».

Загальна територія, яку займає компанія, — 69,67 тис. м².

Компанія подвоїла річний вантажообіг і стабільно утримує його на рівні понад 2 млн т.

Виробничі потужності

Річний вантажообіг комплексу за 2012 р. становив 3,068 млн т перероблених вантажів.

За підсумками роботи в 2007р., 2008р. та 2010 р. «Олімпекс Купе Інтернешнл» було визнано «Лідером Одеського порту за максимальне зростання вантажопереробки серед універсальних комплексів».

Навантаження/вивантаження суден вантажопідйомністю до 65 тис. т проводиться на двох причалах загальною довжиною понад 520 м.

Здійснюється накопичення суднових партій та зберігання вантажу на складах загальною площею 28,76 тис. м², що дозволяє одночасно зберігати понад 220 тис. т металовантажів.

Послуги:

  • стивідорні роботи;
  • перевалка навалочних вантажів, металопрокату й металобрухту;
  • перевалка зернових вантажів як за прямим варіантом, так і через елеватор;
  • надання повного комплексу експедиторських послуг;
  • оформлення вантажних документів;
  • послуги митних брокерів;
  • портове агентування суден;
  • фрахтування суден;
  • транзитне залізничне експедирування.

 Характеристика причалів:

  • кількість — 2;
  • довжина — 250/270 м;
  • осадка біля причалів — 11,5 м.

19 серпня 2010 р. компанія ввела в дію портовий зерновий елеватор у тилу причалу № 4, потужністю 1,5 млн т (82,5 тис. т одноразового зберігання). На даний момент відбувається будівництво 4 черги елеватора зі збільшенням потужності 2 млн т (126 тис. т одноразового зберігання).

Загалом проєкт будівництва сучасного терміналу «Олімпекс Купе Інтернейшнл» складається з 6 черг. До початку повномасштабного вторгнення в 2022 році повністю завершені перші 4 черги. Дві, що залишилися, мають бути реалізовані після війни.

У березні 2015 р. — Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділив кредит в об'ємі до $18,7 млн компанії «Олімпекс Купе Інтернейшнл», яка є дочірньою компанією GNT Olimpex Holding Ltd. для будівництва в Одеському порту потужностей із сушіння та очищення зерна. Згідно з ним, комплекс із сушіння і очищення зерна річною потужністю 0,5 млн т буде інтегрований із перевалочним терміналом компанії, що знаходиться в цьому ж порту, через який у 2014 р. було відправлено на експорт близько 2,4 млн т зернових культур.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Науменко Володимир
Співзасновник холдингу
Назарова Наталья
Представитель интересов

Контакти