GNT Olimpex Holding (GNT)

Перевалка, експедиторські, стивідорні послуги
984

GNT Olimpex Holding (GNT) (Кіпр) — сервісна компанія вертикально орієнтованого холдингу, що контролює виробничий ланцюжок «від виробника до порту».

За даними аналітичної системи YouControl, засновник «Олімпекс Купе Інтернейшнл» з грудня 2020 р. — «ДЖИ-ЕН-ТІ ТРЕЙД» при Дубайській багатопрофільній товарно-сировинній біржі (ОАЕ), головний бенефіціар — Науменко Володимир.

Директор — Паньшев Максим.

Профіль бізнесу GNT Olimpex Holding

GNT Group входить у ТОП-10 експортерів України.

До українських активів групи належать:

  • Olimpex Coupe International — провідний експортно-імпортний зерновий термінал у тилу причалів 3 та 4 «ОМТП».
  • Виробнича ділянка «Сухий Порт» — мультимодальний логістичний центр на промплощадці «Євротермінал», з'єднаний із «ОМТП» естакадою ім. Павлюка.

Основні типи вантажів 

  • Зернові, олійні — реалізуються в експортному й імпортному напрямах, насипом через зерновантажний комплекс, у спеціальній тарі, контейнерах, вагонах-хоперах.
  • Генеральні — металопродукція різного виду, ліс, хімічні вантажі, мінерально-будівельні вантажі в м'яких контейнерах (біг-бегах).
  • Навалочні — руди (залізна руда, феросилікомарганець, феромарганець, феросиліцій, залізорудний концентрат, концентрат ільменіту, марганцева й нікелева руда тощо) і мінерально-будівельні матеріали (щебінь, гравій, каолін, шпат, глина, боксити, галька, пісок), металобрухт різних видів.
  • Наливні — харчові олії (соняшникова, зокрема й високоолійна, соєва, ріпакова тощо) наливом на судна невеликого тонажу, стафіровка флекситанків.

Послуги:

  • Закупівля зернових та олійних на базисах ExW-господарства або елеваторах.
  • Елеваторні послуги.
  • Переробка олійних.
  • Залізничне експедирування (у тому числі в режимах «імпорт, експорт і транзит»).
  • Повний комплекс портово-експедиторського супроводу.
  • Закупівля зернових та олійних на базисі CPT Olimpex.
  • Перевалка зернових та олійних вантажів.
  • Перевалка навалочних вантажів, металопрокату та металобрухту.
  • Перевалка харчових олій.
  • Продаж зернових та олійних на умовах СPT та FOB Olimpex.
  • Портова агенція суден.
  • Фрахтування суден.
  • Митне очищення та оформлення вантажних документів.
  • Будівництво.

Основна діяльність пов'язана з компанією «Олімпекс Купе Інтернейшнл», утвореною 1 березня 1995 р. на базі ППК-7 Державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» в акваторії Одеського морського порту через його причали.

Входить до складу групи з 2003 р. У 2009 р. спільно з європейською донькою американського інвестора CHS Inc. розпочато реалізацію масштабного проєкту — будівництво зернового терміналу. Загальна територія, яку займає компанія «Олімпекс Купе Інтернейшнл» складає 5,2174 га.

Перша черга «Олімпекс Купе Інтернейшнл» здана в експлуатацію в серпні 2010 р.: до двох напівсфер, побудованих ще 2000 р. на Карантинному молу, додалося 19 металевих силосів. Використовується обладнання Brock та Intersystems. На 4-му причалі встановлена судновантажна машина Neuero з продуктивністю до 1000 т/год. Технологічна пропускна здатність була доведена до 2,1 млн т на рік

До 2015 р. були здані друга та третя черги будівництва, що збільшило пропускну спроможність зернового комплексу до 2,6, а потім і 3,8 млн т на рік. У тому числі було реалізовано плани щодо встановлення на причал №3 другої судновантажної машини Neuero продуктивністю до 17,5 тис. т на добу.

У 2017 р. до технологічної схеми було приєднано виробничу ділянку «Сухий порт». Вузол підготовки зернових знаходиться у виробничій зоні м. Одеси, на Пересипі, та має три технологічні лінії, кожна з яких оснащена: очисним обладнанням та зерносушарками, конвеєрними лініями та перевантажувальними вузлами, що дозволяють механізувати технологічний процес аспіраційними системами. Використано обладнання фірм Bühler та Symaga.

У 2019 р. здано четверту чергу. Потужність одноразового зберігання зернового терміналу склала 188 тис. т. Побудовано другу станцію розвантаження автомобілів, розширено силосний парк, закінчено будівництво другої станції залізничного вивантаження на не менше 100 вагонів на добу. Усі ємності з'єднані системою конвеєрів, що дозволяє в автоматичному режимі здійснювати управління рухом вантажу з одного місця. Використано обладнання компаній Brock та Intersystems.

Також на причалі №4 судновантажна машина СПМ-1 була замінена на СПМ-3, яка являє собою комбінований навантажувач/розвантажувач типу Комбіпорт С600/1000. Це дозволяє проводити як навантаження зернових вантажів з комплексу на судно (продуктивність 1000 т на годину), так і розвантаження з судна на конвеєр причальної галереї (продуктивність 600 т за годину)

Технологічна пропускна спроможність елеватора доведена до 4,8 млн т зерна на рік при паспортній потужності 6,8.

Комплекс може здійснювати приймання, очищення, сушіння, формування суднових партій та відвантаження одночасно кількох видів зернових культур за рахунок трьох незалежних вантажних та транспортно-технологічних ліній.

Технологічна схема дозволяє розвантажувати залізничний, автомобільний та водний транспорт. Зі складських ємностей зерно через транспортерні мережі надходить до судновантажної машини, а звідти — на судно.

Компанія має можливість одночасного навантаження двох суден із зернового терміналу із загальною продуктивністю 35 тис. т на добу. Керує причалами №3 та №4 Карантинного молу Одеського морського порту завдовжки 230 та 270 м відповідно.

На підприємствах холдингу GNT Group працює 1 500 людей.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Душан Деніч
Деніч Душан
Фінансовий директор
Сергій Гроза
Гроза Сергій
Співзасновник холдингу

Контакти

Діяльність

Інше