На Миколаївщині виявили пташиний грип

У Миколаївській області виявили вірус птиці грипу типу А1 субтипу H5 в 5 трупів птиці (2 курки, 2 індики, 1 гусак).

Про це повідомила Госпродпотребслужба в Миколаївській області.

«Згідно з результатами дослідження Миколаївської обласної державної лабораторії Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в зразку патологічного матеріалу від 5 трупів птиці (2 курки, 2 індики, 1 гусак) виявлені РНК вірусу птиці грипу типу А1 субтипу H5 (звіт від 12.10. +2021 № 003765 ​​п.м./21)», — зазначили у відомстві.

Відзначається, що територію с. Великосербулівка, Єланецької селищної ТГ Вознесенського району оголошено неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 12.10.2021.

Читати по темі: Пташиний грип в Україні: FAQ

Встановили буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли населенні пункти: с. Нововолодимирівка Єланецької селищної ТГ Вознесенського району, птахогосподарства відсутні.

Нагадаємо, що компетентні органи України та Йорданії погодили форму сертифікату на експортовані з України до Йорданії м’ясо, субпродукти та інші продукти птахівництва.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus