Список українських експортерів рослинної олії сформовано та передано до Китаю

Держпродспоживслужба спільно з Асоціацією «Укроліяпром» узагальнила інформацію про українських виробників рослинної олії, які експортують її до Китаю, та подали на розгляд китайській стороні.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Зазначається, що це пов'язано зі змінами, що відбулися у національному законодавстві КНР. У жовтні цього року Держпродспоживслужба отримала інформацію від Генеральної митної адміністрації Китайської Народної Республіки (GACC) про необхідність реєстрації іноземних виробників харчових продуктів, зокрема олії. Зокрема, регламентується «Положенням про порядок реєстрації іноземних виробників імпортних харчових продуктів» (декрет GACC №248).

«За повідомленням GACC, процедуру реєстрації та формування списку експортерів олії буде завершено до кінця 2021 р.», — зазначає прес-служба відомства.

Нагадаємо, що якщо Україна не потрапляє до Реєстру Китаю до першого січня 2022 р., то агровиробники не зможуть експортувати свою продукцію до цієї країни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus