Аналітики прогнозують розширення посівів озимого ріпаку наступного сезону

У зв'язку з більш сприятливими умовами для посіву озимого ріпаку у 2021 р., ніж минулого року (коли спостерігався серйозний дефіцит вологи у ґрунті), а також з піковими цінами як на внутрішньому, так і на експортному ринках, посіви озимого ріпаку розширюватимуться в наступному році.

Про це повідомляє консалтингова агенція «УкрАгроКонсалт».

Згідно з повідомленням, цього сезону Україна зібрала 2,9 млн т ріпаку у 2021 р. за врожайності 2,86 т/га (дані про хід збирання врожаю на кінець вересня реального часу). За офіційною статистикою на 1 листопада 2021 р. зібрано 2,95 млн т ріпаку за врожайності 2,95 т/га.

«Збільшення врожаю ріпаку позитивно вплинуло на статистику експорту ріпаку та ріпакових продуктів. Але частка експорту у сівбі ріпаку впала з 90% до 87,9%», — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що в середині листопада ціни на ріпак у Європі вперше в історії подолали позначку €700. Однак такі високі ціни сплачують не лише в Європі — міжнародні експортні ціни також зростають до нових рекордних рівнів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus