Падіння цін на зернові на Чорноморському регіоні продовжується, але помірніше — Agritel

Падіння цін на зернові на Чорноморському регіоні триває за іншими ринками, але більш помірковано. Експортна активність залишається стійкою, про що свідчить єгипетський тендер цього понеділка з пшениці.

Про це повідомляють аналітики Agritel.

Згідно з повідомленням, на європейському ринку зернових спостерігається паніка через Omicron — штам COVID-19. Про це свідчать продажі фондів, можна припустити, що виробники ліквідували значну частину своїх довгих позицій пшениці в Чикаго лише за 3 дні.

Після масштабної закупівлі Єгиптом 600 тис. т пшениці у понеділок, очікується, що інші покупці скористаються поточною ситуацією, щоб прискорити хеджування.

«Європейська комісія опублікувала дані про продаж пшениці за межами єврозони на рівні 11,62 млн т, частково включаючи дані щодо Франції. Останні зараз оцінюються на рівні 1,88 млн т, що все одно нижче за реальність, оскільки ринок оцінює французький експорт за межі зони ЄС у понад 3,3 млн т», — зазначили аналітики.

Також вони наголошують, що найсильніший вплив зазнав ріпак, який перебуватиме під тиском після кліматичних інцидентів у Канаді цього літа. Імпорт ріпаку до Європи склав 1,88 млн т на 28 листопада, у порівнянні з 3 млн т за аналогічний період минулого року.

Аналітики зазначають, що на американському ринку всі ціни на сировинні товари сильно втратили в ціні, зокрема завдяки ліквідаційним продажам фондів.

«Кукурудза також втрачає позиції, звичайно, через продажі фондами, але здебільшого за рахунок інших продуктів. Сектор етанолу, який був дуже динамічним з початку кампанії, може постраждати від падіння попиту за нафтою у разі реконфігурації або обмежень на поїздки, запроваджені багатьма країнами», — кажуть експерти.

Нагадаємо, що в Чорноморському регіоні спостерігається різке падіння цін на зернові за іншими біржами, як наслідок різновиду Omicron — штаму COVID-19.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus