Аналітики StoneX очікують погіршення світового балансу постачання цукру

У сезоні 2021/22, який розпочався у жовтні, очікується погіршення світового балансу постачання цукру через ширше використання цукрової тростини для виробництва етанолу в Індії та зниження виробництва у Бразилії.

Про це повідомив брокер StoneX, пише Reuters.

За словами StoneX, цього сезону попит третій рік поспіль перевищить виробництво, а дефіцит пропозиції буде на рівні 1,8 млн т, що на 1 млн т більше, ніж передбачалося у жовтні.

«Світове виробництво становить 186,6 млн т, тоді як попит прогнозувався на рівні 188,4 млн т. Останнім часом попит покращився, оскільки ціни на морські перевезення знизилися. Це призвело до збільшення покупок в азійських країнах та на переробних підприємствах», — говорить StoneX.

Відмічається, що наразі Індія виробила рекордну кількість цукрової тростини після сприятливої ​​погоди, але програма змішування етанолу в країні виведе з ринку 3 млн т цукру. Внаслідок цього виробництво цукру залишиться на рівні минулого року (31 млн т).

Виробництво в центрально-південному регіоні Бразилії очікується на рівні 31,3 млн т, що на 12% менше, ніж роком раніше.

StoneX повідомив, що у новому сезоні цукру в Бразилії, який розпочнеться у квітні, загальні обсяги виробництва цукрової тростини збільшаться на 6% до 565,3 млн т.

За прогнозами, виробництво цукру в країнах Європейського союзу та Великобританії зросте майже на 12% у 2021/22 році (жовтень-вересень) до 17,2 млн т, оскільки вологіше літо в Європі підвищило врожайність буряків.

Нагадаємо, що в Україні в жовтні 2021 р. у порівнянні з жовтнем 2020 р. експорт цукру зменшився на 53,4% до $3,75 млн, а імпорт збільшився на 65,7% до 0,18 млн. У вересні падіння експорту становило 97,2%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus