Росія наступає на п'яти: ціни на зерно в Україні продовжують знижуватись — аналітики

Станом на 7 грудня 2021 р. вартість пропозицій української пшениці з протеїном 11,5% FOB Бердянськ із постачанням у грудні знизилися на $5 за т проти п'ятниці 3 грудня — до $305 за т, тоді як на протеїн 12,5% — знизилися на $4 за т до $309 за т.

Про це заявили аналітики Atria Brokers, передає канал Refinitiv Agriculture у Telegram.

Зазначається, що новим фактором виступила інформація щодо того, що попередній обсяг квот на експорт пшениці з Росії на другу половину сезону-21/22 (15 лютого - 30 червня) становитиме 9 млн т, що перевищило очікування окремих операторів.

Вартість пропозицій української кукурудзи з постачанням у грудні знизилася на $2 за т проти минулої п'ятниці — до $274 за т FOB Миколаїв на тлі великої кількості пропозицій та обмеженого попиту.

Крім того, минулого тижня Мінагропрод підвищив свій прогноз урожаю кукурудзи в країні в 2021/22 МР до ​​40 млн т. У свою чергу, інформація щодо встановлення посушливої ​​погоди у Бразилії та Аргентині може обмежити цінові втрати у сегменті кукурудзи.

Нагадаємо, що очікувати цінової стабілізації на ринку міндобрив до квітня-травня 2022 р. не варто, передумов до зниження ціни немає і в короткостроковій перспективі не буде.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus