Аналітики знову підвищили прогноз врожаю кукурудзи та сої в Бразилії


Джерело фото: Latifundist.com

В Бразилії у листопаді фіксувалася велика кількість опадів, яка перевищила середнє значення в деяких регіонах країни, що сприяло розвитку посівів кукурудзи та сої. На тлі цього аналітики Conab знову підвищили прогноз виробництва зазначених культур в 2021/22 МР.

Про це повідомляє «АПК-Інформ» з посиланням на Conab.

Відмічається, що урожай сої підвищений на 0,8 млн т до оцінки в листопаді — до 142,8 млн т, що дозволить Бразилії залишатися найбільшим виробником сої в світі. Зростання виробництва очікується також за рахунок розширення посівних площ — на 3,7% за рік, до 40,3 млн га. Зважаючи на високе виробництво, експорт олійної очікується на рівні 85,8 млн тонн (-4,1 млн тонн до листопадового прогнозу), тоді як внутрішнє споживання оцінюється в 48,4 (-2,3) млн т.

«Що стосується кукурудзи, то прогноз її загального виробництва підвищений за місяць на 0,5 млн т — до 117,2 млн т, що на 34,6% перевищить зібраний у попередньому сезоні обсяг зернової. Завдяки цьому в 2021/22 МР очікується відновлення обсягів експорту бразильської кукурудзи – до 36,68 млн тонн в порівнянні з відвантаженими в 2020/21 МР 19,2 млн т», — говриться в повідомленні.

Згідно із повідомленням, експерти відзначили завершення збирання пшениці в Бразилії — урожай зернової оцінюється в 7,8 млн т, що є рекордним показником для країни.

Нагадаємо, що Росія встановила експортне мито на зерно з 15 по 21 грудня. За даними, мито на експорт пшениці становитиме $91 за т, ячменю — $78,7 за т, кукурудзи — $54,5 за т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus