Впровадження ощадних технологій обробітку ґрунту має вирішальне значення у сільському господарстві — експерт

Проблема відродження родючості ґрунтів і не лише українських, це не тільки національний виклик, а й глобальна проблема, на яку потрібно реагувати всім світом‎.

Таку думку висловив голова правління ГС «Global 100% RE Ukraine», заступник голови правління МХП Олександр Домбровський на II Міжнародній конференції «Національний виклик: деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості», що організована «БТУ-ЦЕНТР», ГС «‎Органічна Україна»‎, Global 100 Re Ukraine та ‎МХП.

«Головні задачі сільського господарства — нагодувати світ та зберегти планету. Ми мусимо годувати людей чистими й здоровими продуктами, нарощуючи потенціал українських чорноземів. Це задача кожного агровиробника, тому впровадження ощадних технологій обробітку ґрунту є запорукою здоров’я нації та отримання гарних прибутків‎»‎, — акцентував Олександр Домбровський.

Він також додав, що конференція проходить вдруге, проте її вже можна назвати міжнародною, адже тут експерти діляться досвідом і рекомендаціями з відновлення родючості ґрунтів та пропонують практичні кейси до впровадження.

Нагадаємо, що в Україні лише 20% комбайнів можуть формувати якісні карти врожайності, але ця цифра з кожним роком зростає.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus