В системі «Прозорро.Продажі» відбулося понад 300 земельних аукціонів

За підсумками успішно проведених торгів в системі організатори зароблять до бюджетів різних рівнів понад 104,6 млн гривень при стартовій вартості лотів у майже 49 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба «Прозорро.Продажі».

Повідомляється, що загальна площа реалізованих земельних ділянок складає 1960 га. В аукціонах взяли участь понад 540 учасників.

Стало відомо, що станом на 13 грудня 2021 року в системі оголошено 1690 торгів. З них — 1133 зі здачі в оренду земель та з продажу — 557. Стартова вартість цих земельних ділянок понад 617 млн.

Нині, за даними аналітичного модуля «Прозорро.Продажі», в системі виставлені на аукціони ділянки загальною площею понад 9,5 тис. га. У середньому ціна продажу становить 213% від стартової ціни, а середня кількість учасників на торгах — 3,9.

Повідомляється, що найбільше на торги виставляють землі сільськогосподарського призначення, а це — 70% від усіх аукціонів. Торги для державних і комунальних земель проводяться лише з метою оренди.

Нагадаємо, упродовж листопада в системі «Прозорро.Продажі» кількість земельних аукціонів зросла в 4,5 раза у порівнянні з жовтнем цього року. З них 96% усієї землі, яка пропонується до здачі в оренду, — це землі сільськогосподарського призначення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus