За десять місяців 2021 року зарплата у сільському господарстві зросла понад 18%

У період із січня по жовтень 2021 року середньомісячна заробітна плата штатних працівників у сільському господарстві України зросла на 18,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це пише пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Повідомляється, що за даними Державної служби статистики України, у жовтні 2021 року розмір середньої заробітної плати штатних працівників у сільському господарстві становив 12 827 грн. У порівнянні з попереднім місяцем цей показник збільшився на 8,5%.

«У регіональному розрізі найвищий рівень заробітної плати спостерігався в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернігівській та Полтавській областях», — повідомляють в міністерстві.

Також зазначається, що відбулося зростання середньомісячної зарплати штатних працівників у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 14,4% до відповідного періоду минулого року.

Нагадаємо, уряд планує змінити процедуру видачі дозволів на ввезення в Україну харчових продуктів з ЄС. Це випливає з аналізу проєкту наказу Мінекономіки «Про затвердження Порядку визнання еквівалентності системи державного контролю країни-експортера», розміщеного на сайті відомства.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus