Шведський виробник сільгосптехніки представив сівалку, яка знижує норму висіву в 2 рази

Компанія Väderstad представляє нову інноваційну машину Väderstad Proceed.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Зазначається, що для сівби зернових культур Proceed має міжряддя 225 або 250 мм. Завдяки простій конфігурації та швидкій заміні насіннєвих дисків машина може бути переналаштована на 450 або 500 мм для таких культур, як цукровий буряк або ріпак, а потім знову переналаштована для проведення сівби технічних культур, таких як кукурудза, соняшник або бавовна, з міжряддям 750 мм. 

Згідно із повідомленням, серцем сівалки Proceed є її високоточні висівні секції. Перед сівбою окремі прикочувальні колеса ущільнюють поле для створення однакових умов для кожної насінини. Ці колеса встановлюються окремо, використовуючи гідравлічну притискну силу для забезпечення високої продуктивності.

«Коли насіння потрапляє до висівних пристроїв із центрального бункера, система висіву Väderstad PowerShoot здійснює повний контроль висіву кожної насінини до її розміщення в ґрунті.  Після виходу з короткої висівної трубки кожне насіння зупиняє вловлювальне колесо. Це забезпечує оптимальний контакт насіння з ґрунтом на заданій глибині по всій робочій ширині сівалки», — прокоментував директор з управління продуктами в Business Development Ларс Тілен.

Крім того, кожна висівна одиниця керується електричним приводом за допомогою системи управління Väderstad E-Control на базі iPad. За допомогою системи можливе відключення висіву рядків, змінна швидкості, формування технологічних колій, індивідуальне калібрування, а також точний моніторинг і контроль у реальному часі. Все це справжні технічні інновації в секторі висіву зернових культур.

«Proceed — це один із тих стрибків, які не часто трапляються в індустрії виробництва сільськогосподарської техніки, але коли це відбувається, це змінює все. Сівалка Väderstad Proceed здійснює сівбу найменшого за розміром насіння на ідеальну глибину з точністю до міліметра, що дозволяє значно покращити рівень врожайності, здійснення обробітку ґрунту, проведення хімічної обробки та використання добрив», — наголосив старший віце-президент з продажу та маркетингу компанії Väderstad Маттіас Ховнерт.

Згідно із повідомленням, польові випробування демонструють, що Proceed може знизити норму висіву пшениці вдвічі, зберігаючи при цьому врожайність у порівнянні з сучасними сівалки. Важливо, що сходи культури були сильнішими і рівномірними на всіх етапах росту.

Зазначається, що дослідження, які були проведені через кілька місяців після сівби озимої пшениці з нормою висіву 150 насінин/м2 показують збільшення біомаси рослин на 102%, біомаси коренів на 72% і на 62% більше насінин в колоску в порівнянні з здійсненням сівби сучасною сівалкою інших виробників.

Через кілька місяців після дослідного посіву озимої пшениці при нормі висіву 150 насінин/м2 показують збільшення біомаси рослин на 102%, біомаси коренів на 72% і на 62% більше насінин в колоску в порівнянні з сучасними сівалками.

Видання акцентує, що протягом 2022 р. Väderstad планує здійснити нові повномасштабні польові випробування та співпрацю з дослідниками, насіннєвими компаніями та прогресивними фермерами по всьому світу. 

Нагадаємо, що швецький виробник Väderstad оголосив про кількарічну співпрацю з німецькою компанією NEXAT над розробкою та випробуванням нової системи вирощування рослин. Значна частина польових досліджень зразків системного трактора проходила в Україні протягом останніх 3 років в умовах секретності.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus