Шведська компанія Väderstad досягла рекордного обігу в €420 млн у 2021 році

Компанія Väderstad досягла рекордного обігу в €420 млн у 2021 у порівнянні з 2020 в €340 млн. Це черговий рекорд продажів для виробника.

Про це пише Traktorist.ua.

В компанії повідомляють, що зростання відбулося понад на 24 відсотки і частина цього зростання припадає на придбання компанії AAJV в США в травні 2021 року.

«Але навіть якщо не враховувати придбання, ми збільшились на 21 відсоток, що є фантастичним результатом», — каже віце-президент з фінансів і юридичних питань компанії Väderstad Ніклас Б’єрсер.

Зазначається, що зростання Väderstad відбулось внаслідок збільшення рівня продажів на ринках Канади, Росії, Швеції, Німеччини та України.

«Це був хороший рік для багатьох фермерів, позаяк зростання ціни на зерно, дало можливість для більших інвестицій. Ми збільшуємо продажі всієї нашої продукції: техніки для обробітку ґрунту та сівби. Але, перш за все, ми бачимо, що наша сівалка точного висіву Tempo продовжує завойовувати велику частину більшості ринків», — додає старший віце-президент з продажу та маркетингу компанії Väderstad Маттіас Ховнерт.

В компанії повідомляють, що за 2021 р. в компанії значно зросла кількість працівників: у грудні Väderstad нараховував 1900 співробітників по всьому світі. Прибутки збільшились з €19 млн у 2020 р. до €40 млн у 2021 р. гроші, які в основному будуть використані для подальших інвестицій.

Додається, що глобальна пандемія Covid-19 впливала як на компанію Väderstad, так і на решту світу протягом 2021 р., що також відобразилось на фінансовому результаті.

«У зв’язку з пандемією ми мали дещо більші матеріальні витрати та деякі перебої з постачанням. Але у порівнянні з 2020 роком ми значно покращили прибуток компанії. Слід також пам’ятати, що ми не подавали заявку на отримання державних грантів і не отримували жодних державних виплат через Covid-19 протягом 2020 р. чи 2021 р», — акцентує Матс Боверуд.

Нагадаємо, «Прометей» придбав фронтальні навантажувачі для елеваторів на €500 тис. Компанія «Прометей» у рамках стратегії технологічної модернізації оголосила про оновлення автопарку новими фронтальними навантажувачами Merlo TF 38.10.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus