Стан озимих культур в МХП задовільний: ріпак та пшениця в оптимальному стані

Марценюк Віктор, начальник агрономічного відділу МХП
Марценюк Віктор, начальник агрономічного відділу МХП
Джерело фото: Latifundist.com

Стан озимих культур в більшості підприємств агрохолдингу МХП задовільний. Відмічається незначне відставання посівів пшениці озимої у розвитку у Вінницькій та Львівській областях.

Про це розповів начальник агрономічного відділу МХП Марценюк Віктор в коментарі для Latifundist.com.

Він акцентував, що погодні умови на час посіву ріпаку озимого були задовільними, відповідно отримані дружні сходи, проведено планові обробітки, рослини перебувають у фазі 8–10 листків.

За словами спеціаліста, на посів пшениці озимої впливали наступні фактори: затримка із звільненням площ від попередників та дефіцит вологи в деяких регіонах, зокрема по півдню Вінницької та Івано-Франківської області.

«Загалом, посіви пшениці озимої перебувають у фазі розвитку 3 листки–кущення, при запланованій густоті, окрім вище згаданих регіонів. Запаси вологи під озимими критично низькі у Вінницькій, Сумській та Київській областях», — прокоментував Марценюк Віктор.

Він зазначив, що в компанії проблем із надмірним розвитком хвороб і шкідників не відмічається, насіння пшениці якісно протруєне інсектицидним і фунгіцидним протруйниками, на ріпаку проведено 2 фунгіцидно-інсектицидні обробітки. Наразі, проводяться роботи по боротьбі із мишовидними гризунами.

«В поточному році, в порівнянні із минулими роками, під посів озимих застосовувалися азотні добрива (КАС-32 в суміші із деструкторами стерні) для покращення мінералізації рослинних решток. Підживлення озимих культур із осені не проводимо», — наголосив експерт.

Нагадаємо, що АМКУ розпочав розгляд справи за фактом порушення законодавства про захист економічної конкуренції проти агрохолдингу МХП.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus