Аграрна галузь залишається локомотивом української економіки — Лещенко

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко
Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко
Джерело фото: Latifundist.com

Аграрна галузь продовжує залишатися локомотивом української економіки, основою стабільної експортної виторгу та гарантом продовольчої безпеки України й світу, осередком створення десятків тисяч робочих місць та мільярдних наповнень місцевих бюджетів.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко пише на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Він зазначає, що агросектор у 2021 році показав найвищий рівень зростання у порівнянні з іншими галузями економіки — +16,7% за 11 місяців року.

«Цьогоріч 55 тисяч аграріїв отримали від держави 4,6 млрд грн. Ми застосували нові підходи і зробили основний акцент саме на малих та середніх с/г товаровиробниках. На галузях, які потребували ще більшої уваги від держави: тваринництві, садівництві, переробці с/г продукції, с/г машинобудування», — повідомляє Роман Лещенко.

За його словами, державна підтримка вичерпана на 100%. Активний запит аграріїв свідчить про довіру до програм і механізмів розподілу.

«На наступний рік — плани не менш амбітні. У пріоритеті залишаться переробка, тваринництво, садівництво та меліорація, адже саме в цих сферах створюється найбільша кількість робочих місць. Крім того, у фокусі буде новий напрям — агрострахування», — додає міністр.

Роман Лещенко зазначає, що напрям держпідтримки — меліорація — дасть можливість запустити пілотні проекти в різних областях і буде масштабований після запуску об’єднання водокористувачів у 2022 році.

«Також ми працюватимемо над розширенням доступного кредитування аграріям, яке має сягати мінімум 100 млрд грн. Для цього ми також запустимо у 2022-му Державний аграрний реєстр — електронну систему, яка відкриє всі дані про державну підтримку аграріям та допоможе зі ще більшою поінформованістю фермерів щодо нових програм та можливостей отримання коштів», — підкреслив Роман Лещенко.

Нагадаємо, українським тваринникам розширять держпідтримку в наступному році. Мінагропрод у 2022 році планує розширити насамперед державну підтримку агротоваровиробників у сфері тваринництва, де вже 30 років відбувається падіння показників.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus