Тендер продовольчої пшениці: Алжир закупив до 570 тис. т зерна з Аргентини та Чорноморського регіону

Державне зернове агентство Алжиру OAIC закупило на міжнародному тендері у п'ятницю від 500 тис. т до 570 тис. т продовольчої пшениці, яка, як очікується, надходитиме в основному з Південної Америки та Чорноморського регіону, повідомили європейські трейдери.

Про це пише Refinitiv Agriculture із посиланням на Reuters у Telegram.

Про продажі французької пшениці не повідомлялося. За словами трейдерів, тендер був закритий у четвер, але був відкладений, поки алжирська влада обговорювала, чи прийматиме французьку пшеницю.

Трейдери заявили, що очікують, що пшениця, куплена в п'ятницю, відвантажуватиметься в основному з Румунії, Болгарії, України та Аргентини. Також передбачається, що деякі обсяги пшениці можуть постачатись з Німеччини.

«Я думаю, цілком очевидно, що Алжир шукав альтернативу французькій пшениці, але російська пшениця виявилася занадто дорогою через експортне мито», — сказав один трейдер.

За словами трейдерів, дипломатична напруга між Парижем та Алжиром в останні місяці, мабуть, посилила прагнення OAIC диверсифікувати свої джерела пшениці, відмовившись від закупівель із Франції, яка традиційно є її провідним постачальником.

«Ціни закупівлі пшениці становили від $348 до $350 за т C&F. Точніші оцінки цін та закуплених обсягів, можливо, стануть відомі дещо пізніше. Алжир не публікує результати своїх тендерів, і ця інформація базується на оцінках операторів ринку», — кажуть трейдери.

Зазначається, що на даному тендері відвантаження пшениці проводитиметься у два періоди — з 1 по 15 березня та з 16 по 31 березня — з основних регіонів поставок, включаючи Європу. При постачанні з Південної Америки або Австралії відвантаження має здійснюватися на місяць раніше.

Нагадаємо, що експерти USDA підвищили прогноз світового виробництва пшениці на 2021/22 МР до 778,6 млн т, що на 0,71 млн т більше за попередній прогноз (777,89 млн т). Прогноз урожаю пшениці для України залишився на 2021/22 МР на рівні 33 млн т. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus