Виробники соціальної продукції викупили 14 млн кубометрів газу по пільгових цінах

З 17 по 21 січня тривали торги з продажу на січень газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти. У результаті реалізовано понад 14 млн м3.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Зазначається, що за результатами торгів із постачання в третій декаді січня реалізовано 2,6 млн м3 газу. У торгах взяло участь 108 товаровиробників різної форми власності.

Додається, що із 19 по 21 січня тривали торги з продажу на лютий газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціальні продукти. За результатами торгів реалізовано 11,6 млн м3. Цією процедурою скористались 256 виробників різної форми власності.

«Участь у торгах взяли суб’єкти господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу), які подавали «заявку споживача» для постачання газу в лютому», — йдеться в повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, скоріше за все, молокозаводи придбають пільговий газ лише у лютому. Першими до торгів на газ для виробників соціальної продукції долучилися, зокрема виробники хліба. Більшість виробників молокопродукції — чекають своєї черги.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus