Швидкого продажу зерна заради виходу з ринку немає — трейдер про можливий конфлікт з Росією

На фоні можливих військових дій з боку Росії зерновий ринок України функціонує у стандартному режимі — логістика здійснюється, елеватори та переробні заводи працюють у штатному режимі, контракти на поставки також укладаються.

Таку думку висловив операційний директор G.R. Agro Артем Ремпен у коментарі для Latifundist.com.

За його словами, на ринку побоювання з цього приводу все-таки присутні, але аграрії зараз роблять більший акцент на підготовці до нового посівного сезону. Він акцентував, що аграрний сектор зараз активно закуповує добрива, ЗЗР і насіння.

«В елеваторному напрямку — у нас ще дуже багато фермерського зерна. Зараз на зберіганні знаходиться від 90 до 100 тис. т зернових. Продаж урожаю йде невеликими лотами, соняшник тримають, кукурудзу потихеньку почали продавати. Швидкого продажу зерна заради виходу з ринку не спостерігається», — прокоментував він.

Компанія, за його словами, вже укладала цього року контракти на півтора місяця вперед щодо кукурудзи.

Читати по цій темі: Якщо завтра війна. Дізнались в аграріїв, портовиків і трейдерів, як готуються до можливої агресії Росії

Операційний директор G.R. Agro розповів, що на ринок більше впливає курс долара та виведення іноземної валюти з нього на фоні новин про можливі бойові дії. Це загалом вдаряє по економіці країни.

«Відвантажуємо урожай для переробників по елеваторах без проблем, логістика працює в штатному режимі. У будь-якому разі ми налаштовані не так песимістично, як це описують актуальні новини», — підсумував він.

Нагадаємо, що станом на 25 січня 2022 р. ціни на кукурудзу в Миколаєві продовжили тренд кінця минулого тижня і підвищилися на $3 за т проти підсумків п'ятниці — до $282 за т FOB. Підвищувальні сигнали продовжували спостерігатися з боку кукурудзи на CBOT, яка черпає підтримку від пшеничного сегмента, сфокусованому на розвитку відносин між Росією та Україною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus