Ціни на українському ринку зернових: пшениця та кукурудза продовжують знижуватися

Ціни на українському ринку пшениці продовжили зниження, проте пропозиція на поточних рівнях практично зникла.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Зазначається, що котирування пшениці наприкінці минулого тижня показали незначне відновлення. Березневий ф’ючерс на Чикаго зріс на $0,11 за бушель, ціна на європейську пшеницю зросла на €4,25 за т, а на чорноморську на $1,25 за т.

«Південна Корея планує закупити на тендері 130 тис. т фуражної пшениці. Росія та Китай погодили ряд документів, які відкривають доступ до китайського ринку для російської пшениці та ячменю», — розповіли аналітики.

Крім того, ставка експортного мита на російську пшеницю продовжує поступово знижуватись і на поточному тижні становитиме $93,2 за т.

За словами експертів, ціни на українську кукурудзу продовжили ослаблення.

«Котирування кукурудзи показали незначне зростання. Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,04 за бушель, а на чорноморську на $0,25 за т. Ринок поступово починає торгувати очікуваннями щодо змін у майбутньому звіті USDA (WASDE)», — прокоментували аналітики Barva Invest.

Зазначається, що Південна Корея планує закупити 138 тис. т кукурудзи.

Нагадаємо, що з 10 березня стартує новий навчальний курс освітньої платформи «Культиварій»  IronTrade. Курс буде про ефективний трейдинг від експертів ринку для агровиробників.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus