Ринок в очікуванні прогнозів від USDA: ф'ючерси на пшеницю в європі — зросли

На європейських біржах відмічається зростання цін на основну зернову. До того ж увага ринку змістилась на обговорення прогнозів від USDA, який очікують на цьому тижні.

Про це пише Business Recorder.

Повідомляється, що європейські ф’ючерси на пшеницю дещо зросли, після чотиримісячного мінімуму, який тримався упродовж минулого тижня. Березнева пшениця на паризькій біржі Euronext подорожчала на €1,50, або на 0,5%, до €267 ($305,29) за т.

Зазначається, що загалом ринок зернових та олійних зріс напередодні завтрашнього звіту USDA. Очікується, що згідно зі звітом, аналітики занизять прогнози щодо південноамериканських культур після поганої погоди.

«На ринку зараз досить тихо, тому що в середу вийде звіт USDA. Також люди стежать за тим, що вийде із зустрічі Макрона та Путіна», — поділився один із трейдерів.

Аналітики додають, що протистояння між Росією та Заходом через Україну сприяло нестабільності на ринках пшениці, хоча побоювання трейдерів щодо російського вторгнення в Україну зменшилися.

Повідомляється, що зростання на біржі Euronext, як і раніше, стримувалося побоюваннями щодо відставання французького та європейського експорту. Напруга на ринку підкреслилася нещодавніми новинами про те, що Китай дозволив імпорт пшениці та ячменю з усіх регіонів Росії. Зниження цін на пшеницю конкуруючій країні-експортері — Росії стало розчаруванням для німецьких трейдерів.

«На пшеницю із заходу Євросоюзу, ймовірно, чекає боротьба на основних міжнародних тендерах, зважаючи на низькі ціни на чорноморському ринку. Нині немає жодних гострих ознак того, що напруженість у відносинах між Росією та Україною може призвести до реальних бойових дій у найближчому майбутньому», — підсумував трейдер німецького ринку.

Зазначається, пшениця з білком 12% на експорт у лютому в Гамбурзі була виставлена на продаж за ціною близько €12 у березні на Euronext.

Також аналітики додають, що на ринок впливає рішення Росії знизити мито на пшеницю, що може допомогти трейдерам реалізувати нові обсяги пшениці.

Нагадаємо, аргентинська зернова біржа в Буенос-Айресі в четвер знизила прогноз урожаю соєвих бобів на 2021/22 МР до 42 млн т з 44 млн т раніше через нижчу врожайність і меншу площу посіву, ніж планувалося спочатку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus