Аргентинська біржа знизила прогноз урожаю сої на 2021/22 МР

Аргентинська зернова біржа в Буенос-Айресі в четвер знизила прогноз урожаю соєвих бобів на 2021/22 МР до 42 млн т з 44 млн т раніше через нижчу врожайність і меншу площу посіву, ніж планувалося спочатку.

Про це пише Successful Farming з посиланням на Reuters.

Зазначається, що Аргентина є провідним світовим експортером соєвої олії та шроту та третім за величиною експортером неперероблених бобів. У грудні-січні вона постраждала від сильної посухи з високими температурами, що пошкодили посіви.

Конкуруюча зернова біржа Росаріо в січні також знизила прогноз виробництва сої до 40 млн т і знизила прогноз виробництва кукурудзи на 8 млн т після того, як тривалий період посухи вдарив по цих двох культурах на ключових стадіях розвитку.

«Нестача поверхневої вологи на обох кінцях сільськогосподарських площ стримувала початкові плани щодо посадки. Більш того, внаслідок високих температур та обмежених запасів води в основних регіонах у критичні періоди, потенціал продуктивності може зафіксувати втрати до 30%. У циклі 2020/21 МР виробництво сої в Аргентині становитиме 43,1 млн т», — йдеться у звіті біржі Буенос-Айреса щодо врожаю.

Біржа повідомила, що сівба кукурудзи, тим часом, завершена на 99%. Аргентина посідає друге місце у світі з експорту зернових. 2 експортером цього зерна.

«Велика площа посіву в сезоні 2021/22, збільшена на 7,6% порівняно з попередньою кампанією, може призвести до рекордного врожаю кукурудзи в 57 млн т, хоча зниження врожайності внаслідок посухи може призвести до зниження цієї оцінки», — заявила біржа.

Біржа в Буенос-Айресі зазвичай чекає на повне завершення сівби, перш ніж коригувати свої прогнози. У сезоні 2020/21, за прогнозами експертів, виробництво кукурудзи в Аргентині складе 52,5 млн т.

Зазначається, що південноамериканську країну очікує період дощів, за яким піде нова хвиля спеки, повідомила біржа у попередньому прогнозі погоди. Нижчі температури та нещодавні дощі сприяють «стабілізації» умов для врожаю.

Нагадаємо, що Індія ввела обмеження на запаси олійних та олій в харчовій промисловості для трейдерів і переробників, щоб накопичити запаси в країні та зупинити зростання цін.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus