Звіт USDA не приніс нових змін: очікування трейдерів повернулися на колишній рівень — Agritel

Звіт USDA не приніс нових змін, тож очікування трейдерів повернулися на колишній рівень, а побоювання з приводу погодних умов у Південній Америці призвели до зміцнення позицій у Чикаго. На Euronext лише ціни на ріпак відновилися після різкого падіння на початку тижня.

Про це повідомляють аналітики Agritel.

Експерти акцентують, що незважаючи на дефіцит вологи на півдні Бразилії, USDA прогнозує урожай кукурудзи в країні у розмірі 114 млн т порівняно з 87 млн т минулого року. В Аргентині виробництво кукурудзи очікується на рівні 54 млн т порівняно з 51,5 млн т минулого року. Щодо соєвих бобів, то бразильський урожай оцінюється у 134 млн т порівняно з 139 млн т минулого місяця та 144 млн т у грудні. В Аргентині виробництво сої очікується на рівні 45 млн т порівняно з 46,5 млн т минулого місяця.

Крім того, на європейських ринках ціни на ріпак відновлюються слідом за цінами на канолу і соєві боби. Сьогодні вранці у Куала-Лумпурі пальмова олія мало змінилася.

За словами аналітиків Agritel, основні моменти, які слід запам'ятати із звіту це — світові кінцеві запаси на 2021/2022 роки, а саме:

пшениця — 278,21 млн т проти очікуваних 279,89 млн т та прогнозованих 279,95 млн т минулого місяця;

кукурудза — 302,22 млн т проти очікуваних 300,32 млн т та прогнозованих 303,07 млн т минулого місяця;

соєві боби — 92,83 млн т проти 91,51 млн т очікуваних та прогнозованих 95,2 млн т минулого місяця.

«Тож у цьому звіті мало що змінилося, а аналітики вказують на відсутність урахування реальних ризиків зниження виробництва сої та кукурудзи, переважно у Південній Америці. Таким чином, Міністерство сільського господарства США було дуже несміливим у своїх очікуваннях», — прокоментували експерти.

Зазначається, що це змусило трейдерів продовжувати очікувати перегляду у бік зниження врожаю кукурудзи та сої, внаслідок чого ціни на ці дві культури зростають, у той час як баланси пшениці залишаються загалом збалансованими.

Нагадаємо, що аналітики USDA знизили свої прогнози світового виробництва пшениці на 2021/22 МР до 776,42 млн т, що на 2,18 млн т менше за попередній прогноз (778,6 млн т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus