На ДПЗКУ очікує проведення аудиту на спроможність погашення китайського кредиту

Державні аудитори проведуть перевірку на спроможність «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) розрахуватися з державою за виконання гарантованих зобов’язань.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на засіданні уряду 9 лютого.

Повідомляється, що відповідний аудит відбудеться, оскільки на початку лютого Мінфін виплатив 2,5 млрд грн по китайському кредиту замість ДПЗКУ.

«Аудитори мають дослідити питання цільового використання, своєчасності повернення кредитів і позик, залучених під державні гарантії та питання законності витрат коштів ДПЗКУ, зокрема погоджених Мінфіном планових витрат коштів», — зазначив Сергій Марченко.

За словами міністра фінансів, аудиторська перевірка має виявити спроможність ДПЗКУ щодо повного погашення заборгованості перед державою за виконання гарантійних зобов'язань. Він додає, що Міністерство фінансів має подати до Кабміну протягом першого півріччя 2022 року проєкт постанови Кабміну, який визначає механізм проведення Держаудитслужбою і міжрегіональним територіальним органом державного фінансового аудиту.

Нагадаємо, що ДПЗКУ сплатила 9% або $8,8 млн від суми чергового платежу за кредитом Експортно-імпортному банку Китаю, суму, що залишилася, виплатить Міністерство фінансів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus