МЗС: блокування акваторії Чорного та Азовського морів ускладнить міжнародне торговельне судноплавство

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Росії про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Про це пише пресслужба МЗС. 

Зазначається, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях. Йдеться про суттєве і необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, передусім торговельного, що може викликати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України.

«Подібні агресивні дії Російської Федерації як частина її гібридної війни проти України є неприпустимими. Вони демонструють неприкриту зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права», — коментують в МЗС.

Також зазначається, що Україна працюватиме спільно з партнерами, насамперед країнами Чорноморського регіону, для того, щоб такі дії російської сторони отримали належну оцінку та відповідь.

Нагадаємо, що станом на 9 лютого о 22:30 до Босфору зайшли три великих російських десантних кораблі Північного флоту. До десантних кораблів входять судна: 1. Petr Morgunov (бортовий номер 117, змінено на 017), 2. (012) Olenegorskiy Gornyak, 3. (016) Georgiy Pobedonosets. Ця новина на сайті Latifundist.com оновлюється. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus