Судна з українським зерном захищені буферною зоною — Reuters

Кораблі, які експортують зерно з  України Чорним морем в рамках Стамбульської зернової угоди, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км). Така процедура транспортування узгоджена Україною, Туреччиною, ООН та росією. 

Про це пише Reuters.

За інформацією видання, у документі під назвою «Процедури для торговельних суден» який є в розпорядженні Reuters, зазначено, що сторони не вчинятимуть напади на цивільні судна й портові споруди, залучені в цій ініціативі.

Відзначається, що за виконанням угоди спостерігає спільний координаційний центр (СКЦ) у Стамбулі. Згідно з узгодженими процедурами, для запобігання інцидентів СКЦ надаватиме інформацію про запланований рух суден морським гуманітарним коридором українській, турецькій та російській сторонам.

Читайте також: «‎Хазем Сакер: Ми маємо перетворити в кошмар життя росіян, що крадуть зерно»‎ 

«Жодне військове судно, літак чи БПЛА не наближатимуться щонайменше на 10 морських миль до торговельного судна, що проходить через морський гуманітарний коридор, за винятком територіального моря України», — ідеться в документі.

Нагадаємо, що покупець українського зерна в Лівані відмовився приймати вантаж з судна RAZONI через затримку з доставкою.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus