За 15 місяців для України відкрились 32 експортних ринки — Держпродспоживслужба

Упродовж останніх 15 місяців було відкрито 32 нових експортних ринки для вітчизняної агропродукції.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Повідомляється, що розширення списку експортних напрямків відбулось, зокрема з часу призначення Владислави Магалецької на посаду голови Держпродспоживслужби. За її словами, за кожним із відкритих ринків стоїть запит бізнесу.

«Якість українських товарів високо цінується як всередині нашої країни, так і за кордоном. Про це свідчать результати, яких нам вдалося досягти завдяки ефективній роботі нашої команди та злагодженості дій наших фахівців, колег з МЗС, Мінекономіки та міжнародних партнерів», — каже Владислава Магалецька.

Зазначається, що до переліку країн, ринки яких були відкриті для українських виробників, охоплює такі країни як: Ізраїль, Чорногорія, ОАЕ, Сербія, КСА, Ліван, Бельгія, Литва, Ефіопія, Японія, Аргентина, Лівія, Кувейт, Словаччина, Йорданія, Турція, Ліберія, Грузія, Катар, Боснія та Герцеговина.

Додається, що серед відкритих товарних позицій найбільшим попит мали молоко та молочні продукти, м'ясо птиці та продукти птахівництва, мед, дрібна та велика рогата худоба, а також корми для тварин.

Нагадаємо, голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька подала заяву на звільнення з посади за власним бажанням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus