Прайси на українську кукурудзу стабілізувались після нещодавнього росту

Ціни на українському ринку кукурудзи стабілізувались після нещодавнього росту.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Котирування кукурудзи, за словами експертів, показали зростання після чуток про можливу купівлю Китаєм американської кукурудзи та на фоні зростання політичної напруги навколо України. Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,09 за бушель, а на чорноморську залишився без змін.

Зазначається, що погодні умови в Південній Америці знову стають посушливими, що викликає побоювання ринку щодо подальших перспектив тамтешнього урожаю кукурудзи.

Також США відзвітували про продаж 128 тис. т кукурудзи до Японії.

За словами експертів Barva Invest, ціни на українському ринку пшениці залишаються стабільними.

«Котирування пшениці показали значне зростання на фоні гучних заяв останніх днів про потенційну агресію Росії. Березневий ф’ючерс на Чикаго зріс на $0,26 за бушель. Ціна на європейську пшеницю зросла на 7.75 €/т, а на чорноморську на $5,25 за т», — коментують експерти.

Зазначається, що Тайвань планує закупити 55 тис. т американської пшениці. Японія оголосила про черговий тендер на закупівлю 80 тис. т пшениці, а Сирія має намір закупити 200 тис. т. Крім того, ставка експортного мита на російську пшеницю продовжує знижуватись і з поточного тижня становитиме $92,8 за т.

Нагадаємо, що припинення стандартів ГОСТ у сфері зерна та зернопродуктів з 1 січня 2022 р. може вплинути непередбачено та негативно на зерновий ринок України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus