Світові ціни на сою падають через нові зливи в Південній Америці

Ціни на Чиказькій біржі на сою та кукурудзу послабилися через покращення стану посівів через опади в деяких частинах Південної Америки, що може вплинути на збиральну кампанію в Аргентині та на півдні Бразилії.

Про це пише Business Recorder.

Повідомляється, що пшениця на базисі CBOT також знизилася у зв’язку з загрозою експорту з Чорноморського регіону, підтримавши цим американську зернову.

Зазначається, що найбільше на Чиказькій біржі впали соєві боби — на 20 центів до $15,63 за бушель. Кукурудза подешевшала на 4 центи до $6,47 за бушель, тоді як пшениця впала до $7,89 за бушель.

«Дощі, що пройшли на вихідних у деяких регіонах Південної Америки, чинили тиск на ф'ючерси сої та кукурудзи на базисі CBOT, хоча волога збору врожаю у північних та центральних районах Бразилії», — йдеться у повідомленні.

Додається, що за даними консалтингової компанії AgRural, бразильські фермери зібрали 24% площ сої на кінець минулого тижня.

Повідомляється, що минулого тижня американські експортери підготували до відправки 1,15 млн т сої, що на 6,9% менше, ніж тижнем раніше. Проте такі обсяги цілком відповідають очікуванням аналітиків.

Нагадаємо, попит на сою залишається стабільним, соняшникова олія додала в ціні. Брокери акцентували, що попит на сою залишається стабільним на рівнях $570-575 за ГМО та $675-680 на НЕ ГМО СРТ порти. Соняшникова олія ж додала в ціні до $20. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus