Виробництво насіння за останній рік подорожчало на 30% — Карбівський

Галузь насінництва в Україні недооцінена і потребує значних капіталовкладень з боку держави, що і відбувається останнім часом, зокрема, активно будуються нові потужності.

Про це повідомив Віктор Карбівський, голова правління Насіннєвої асоціації України, на прес-сніданку «Тренди та перспективи насіннєвого ринку», що проходив у рамках Seed Forum 2022, пише SuperAgronom.com.

За його словами у 2021 році, у порівнянні з 2020 р., експорт насіння зріс більш ніж утричі. І це ще далеко не весь потенціал.

«Для того, щоб його реалізувати, на українському насіннєвому ринку мають працювати декілька чинників. Зокрема — прогнозованість та відповідні правила гри, тобто відповідне законодавство», — наголосив Віктор Карбівський.

Загалом же насіннєва галузь, акцентував він, в Україні недооцінена.

Читати за темою: Від поля до порту: кукурудза. Як вирощувати, зберігати й вигідно продавати

«Скажімо, за останній рік затратна частина на виробництво насіння зросла на 20-30%. При цьому ціни на продукцію майже не змінились. Щоб розкрити потенціал галузі також потрібні потужні інвестиції. І цей процес уже триває. Дедалі більше будується насіннєвих заводів та розширюються площі зрошення (інвестиції в яке стартують від $2 тис. на га)», — підкреслив Віктор Карбівський.

Нагадаємо, що українські аграрії при формуванні врожаю нового сезону не очікують суттєвого збільшення витрат на насіння у загальній структурі виробничих витрат та повідомляють про високий рівень забезпеченості насінням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus