Прайси української пшениці перестали падати, кукурудза також подорожчала — Atria Brokers

Станом на 15 лютого 2022 р. вартість пропозицій української пшениці з протеїном 11,5% та 12,5% FOB Бердянськ з постачанням у лютому-першій половині березня склала $284-285 за т та $288 за т FOB Бердянськ відповідно, що приблизно на $1 вище п'ятниці 11 лютого.

Про це розповіли аналітики Atria Brokers, повідомляє канал Refinitiv Agriculture в Telegram.

Зазначається, що пропозиції пшениці з протеїном 11,5% FOB Миколаїв також додали у ціні приблизно на $1 за т — до $310 за т.

«Певне цінове дно вже було досягнуто, обсяги, що «горять», продані. Зупиненню падіння цін сприяла заява Росії щодо повернення частини військ після навчань до місць їх дислокації. У той же час пшеничні котирування на біржах CBOT та Euronext у вівторок 15 лютого демонстрували стрімке зниження на тлі тієї ж інформації», — прокоментували експерти.

За словами аналітиків, пропозиції кукурудзи в Миколаєві підвищилися приблизно до $284-285 за т FOB з поставкою в лютому. При цьому у вівторок із боку CBOT надходили сигнали знижувальної спрямованості.

«Крім інформації про повернення частини російських військ після навчань до місць дислокації, в Аргентині за тиждень прогнозуються дощі, які можуть покращити стан посівів кукурудзи», — прокоментували в Atria Brokers.

Нагадаємо, що під урожай 2022 р. на зерно посіяно озимих культур на площі 7,7 млн га, що на 0,4 млн га більше у порівнянні до показника 2021 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus