Метеорологи прогнозують погіршення погодних умов — пройдуть сильні дощі

17-го лютого в західних, північних та центральних областях пройдуть значні опади переважно у вигляді дощу. Найбільша кількість опадів передбачається в Закарпатській області, їх кількість місцями досягатиме 25 мм.

Про це повідомляє пресслужба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

За прогнозами експертів, зростатиме небезпека сходження лавин в гірській місцевості. В Харківській, Одеській та Миколаївській областях передбачаються короткочасні опади.

Крім того, погодні умови ускладняться сильним вітром південного, південно-західного напрямку. На Заході пориви досягатимуть 20-25 м/с, на решті території до 15-18 м/с.

«Температури навіть у нічний час триматимуться на плюсових відмітках 0...+5°С, лише в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях температура опуститься до -2...+1°С. Денні температури знаходитимуться в межах +3...+10°С. В Кіровоградській, Чернівецькій, Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях повітря прогріється до +11...+12°С. Максимальне зростання температури до +16°С очікується в Одеській області», — коментують експерти.

Також зазначається, що у столиці України суцільна хмарність, передбачаються значні опади у вигляді дощу. В нічний час стовпчик термометру зупиниться на позначці +2°С, денна температура повітря складе +8°С, температура ґрунту +5°С. Вітер південного напрямку 4 м/с.

Метеорологи акцентують, що 18-го лютого рясні дощі продовжать поливати територію України.

Нагадаємо, що під урожай 2022 р. на зерно посіяно озимих культур на площі 7,7 млн га, що на 0,4 млн га більше у порівнянні до показника 2021 року. За даними НААН рослини озимих зернових культур перебувають у стані «кущіння» та глибокого зимового спокою. Стан перезимівлі озимих культур оцінюється як задовільний, за результатами прискореного відрощування загибелі рослин не спостерігалось.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus