Звіт IGC: прогноз виробництва зернових знижено внаслідок засухи в південній півкулі

Аналітики IGC знизили прогноз світового виробництва зернових по продовольчій пшениці та фуражному зерну зменшено на 5 млн т до 2 281 млн т на 2021/22 МР. Серед основних причин — зменшення площ під кукурудзу через засуху в південній півкулі.

Про це повідомляється у звіті IGC.

Зазначається, що прогноз світової торгівлі (липень/червень) становить 424 млн т, що на 1 млн т більше завдяки покращенню прогнозів по кукурудзі та пшениці.

Аналітики додають, що прогнози попиту та пропозиції на пшеницю на 2022/23 МР схожі на попередній прогноз, опублікований минулого місяця. Він включає прогнози рекордного виробництва та споживання. Тоді як, світові кінцеві запаси зараз трохи збільшуються у порівнянні з минулим роком.

«Перші прогнози IGC щодо світових збиральних площ кукурудзи та ячменю на 2022/23 МР припускають незначну загальну зміну проти минулого звіту. Проте, оскільки високі виробничі витрати ускладнюють розрахунки відносної рентабельності ярих культур, прогнози переглядатимуться найближчими місяцями», — йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, загальне світове виробництво зерна у 2021/22 МР прогнозується на рівні рекордних 2 281 млн т, що на 3% вище у порівнянні з минулим роком. Зростання обумовлено збільшенням виробництва кукурудзи — на 71 млн т, пшениці — на 6 млн т та сорго — на 4 млн. Виробництво ячменю — навпаки знизили на 13 млн т та інших фуражних зернових на 8 млн т.

Повідомляється, що загальне споживання, зокрема у тваринництві, зросте на 2% за МР до 2 286 млн т, що є новим піком. Також прогнозується зниження загальних запасів до семирічного мінімуму, в основних країнах-експортерах. У зв'язку із прогнозованим скороченням імпорту кукурудзи Китаєм очікується, що загальний обсяг торгівлі зерновою знизиться на 1%, до 424 млн т.

Нагадаємо, згідно зі звітом USDA, прогноз українського урожаю кукурудзи залишено без змін. Для Бразилії прогноз знижено. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus