Ціни на кукурудзу зросли завдяки позитивним тенденціям на міжнародних ринках

Ціни на українську кукурудзу показали зростання завдяки позитивним тенденціям на міжнародних ринках.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Аналітики акцентують, що котирування кукурудзи показали зростання на передодні довгих вихідних в США. Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,04 за бушель, а на чорноморську на $2,75 за т. Ринок продовжує слідкувати за станом посівів у Південній Америці. За оцінками ринку Іран на останньому тендері закупив 120 тис. т кукурудзи.

В Barva Invest розповіли, що ціни на українську пшеницю практично не змінились.

«Котирування пшениці у п’ятницю закрились різнонаправлено. Березневий ф’ючерс на Чикаго знизився на $0,01 за бушель. Ціна на європейську пшеницю зросла на €6,75 /т на фоні чергової хвилі новин про загострення політичної ситуації, а на чорноморську знизилась на $1,25 за т. 95% озимої пшениці у Франції знаходяться у хорошому та відмінному стані. Китай продав на аукціоні з державних резервів понад 500 тис. т пшениці», — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що компанії, якщо і змінюватимуть цього сезону структуру посівів, то, ймовірніше, виходячи зі своїх стратегічних міркувань, а не внаслідок зростання цін на добрива. Принаймні в Україні точно не планується такого значного перерозподілу, як у США.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus