Світові котирування зернових підскочили на тлі посилення хвилювань в Чорноморському регіоні

У вівторок пшениця на біржі в Чикаго підскочила більш ніж на 2%, а кукурудза піднялася до найвищого рівня за 7 місяців на побоюваннях з приводу перебоїв із поставками з ключових регіонів Чорноморського узбережжя, що експортують зерно, на тлі поглиблення кризи між Росією та Україною.

Про це пише видання Successful Farming.

Також зазначається, що соєві боби зростають четверту сесію поспіль і досягли найвищого рівня більш ніж за тиждень на побоюваннях щодо сухої погоди у Бразилії та Аргентині.

«Ситуація з Росією та Україною стає серйозною. Це питання визначатиме напрям торгів», — сказав один сінгапурський трейдер, який торгує зерном.

Найбільш активний контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) виріс на 2% до $8,2 за бушель станом на 0152 GMT, досягнувши максимуму з 25 січня — $8,27 за бушель. Також кукурудза подорожчала на 1,5% до $6,64 за бушель, піднявшись раніше до найвищого з червня рівня $6,65 за бушель, а соєві боби додали 1,4% до $16,23-3/4 за бушель, найвищого з 10 лютого.

Зазначається, що ринок пшениці підтримується напруженими відносинами між провідними експортерами Росією та Україною.

«У вівторок нафта підскочила до семирічного максимуму, безпечні валюти виросли, а американські фондові ф'ючерси впали, оскільки східний фланг Європи опинився на межі війни після того, як президент Росії Володимир Путін наказав ввести війська в регіони східної України, що відкололися», — говориться в повідомленні.

Що стосується сої, то бразильські фермери зібрали врожай на 33% площ країни, але все ще стикаються з поширеними проблемами, пов'язаними з погодою. понеділок консалтингова компанія AgRural. Основний штат Мату-Гросу, що виробляє зерно, постраждав від надмірних дощів, що позначилося на якості сої, тоді як південні штати Бразилії останнім часом страждають від спекотної та сухої погоди.

За даними зернової біржі Буенос-Айреса, врожайність сої та кукурудзи в Аргентині в сезоні 2021/22 МР може продовжити знижуватися найближчими тижнями, оскільки рясні дощі очікуються лише в середині березня, щоб полегшити період сухої погоди, що затягнувся.

Нагадаємо, що геополітична напруженість продовжує розігрівати ціни на міжнародних ринках, в той час, як зростання ризиків відлякує імпортерів від української пшениці, що сприяє ослабленню цін на внутрішньому ринку. Так, ціни на українську пшеницю показали зниження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus