Укрзалізниця інвестуватиме у розвиток інфраструктури припортових станцій — Камишін

Олександр Камишін, голова правління «Укрзалізниці»
Олександр Камишін, голова правління «Укрзалізниці»
Джерело фото: Latifundist.com

«Укрзалізниця» буде інвестувати у розвиток інфраструктури припортових станцій.

Про це розповів голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін на «Українському зерновому саміті», передає кореспондент Latifundist.com.

За його словами, компанія проаналізує наявну інфраструктуру по всіх припортових станціях на предмет збільшення їх потужностей.

«Давайте будемо відвертими, зерновики за останні 10 років збільшили вдвічі потужності вивантаження припортових станцій. Ми як стояли на 2400 зерновозів на добу, так і стоїм. Та нам теж потрібно встигати за ними і розширювати свої можливості. Хоча ми сьогодні і маємо гарний тариф на перевезення, але якщо не будемо інвестувати в припортову інфраструктуру, ми нікуди не прийдемо. «Укрзалізниці» потрібно розвиватися і готуватися до більшого об'єму зерна так само, як розвиваються річкові перевезення баржами», —  зауважив Олександр Камишін.

Він також додав, що частина робіт по збільшенню потужностей припортових станцій буде виконана вже у цьому році.

«На сьогоднішній день, якщо ми не розширимо припортові станції — як 10 років тому була потужність 2400 вагонів вивантаження на добу — так і сьогодні залишимо, то нам зайва тяга не додасть нічого. Воно нам не допоможе привезти більше», — наголосив голова правління «Укрзалізниці».

Нагадаємо, що залізнична логістика України потребує створення відкритої інформаційної системи, що дозволить рівномірно планувати навантаження на інфраструктуру перевезень (станції, колії, елеватори та порти) та в якій можуть взаємодіяти перевізники всіх форм власності.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus