Трейдерам треба відходити від філософії «хочу все вивезти у жовтні, листопаді і грудні» — Камишін

«Укрзалізниця» планує запровадити для аграріїв послугу відповідального планування.

Про це розповів голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін на «Українському зерновому саміті», передає кореспондент Latifundist.com.

«Всім нам потрібно зрозуміти, що якщо ми маємо намір у майбутньому вивозити 113-115 млн т зернових, потрібно приймати відповідальне планування і відходити від філософії «хочу все вивезти у жовтні, листопаді і грудні», — акцентує Олександр Камишін.

Він наголошує, що відповідальне планування повинне бути не тільки зі сторони «Укрзалізниці», а й зі сторони аграріїв. Наразі компанія допрацьовує дану модель.

Також Олександр Камишін пояснив, що відбувається з цінами на зерновози. На його думку, зерновоз у довгу не може коштувати більше ніж $40. Але через пізню збиральну кампанію по кукурудзі і проблеми з портовою логістикою, були моменти, коли ціни на зерновози піднімалися до 7 тис. грн.

«Все це було викликано ажіотажем. І зараз, чому ціна на вагони знову підскочила до 2 500- 3 200 тис. грн? Тому що аграрії хочуть якомога швидше вивезти своє зерно. Я вважаю, що це великі цифри. Але нехай ринок вирішує, якою повинна бути ціна. Ще раз наголошую, нам всім потрібно прийняти планування — двостороннє, відповідальне і довгострокове», — резюмував голова правління «Укрзалізниці».

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» буде інвестувати у розвиток інфраструктури припортових станцій.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus