НІБУЛОН оновив залізничний парк, придбавши понад 50 нових вагонів

Компанія «НІБУЛОН» посилила власний парк залізничного транспорту новими 54 вагонами-хоперами.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що замовлення на нові вагони виконало львівське підприємство «ДМЗ «КАРПАТИ». Поповнення парку залізничного транспорту відбулось в рамках плану компанії з розвантаження українських автошляхів. Для цього компанія «НІБУЛОН» вже переорієнтувала частину вантажопотоку на воду та частину на залізницю.

У пресслужбі додають, що вагони введено в експлуатацію до початку нового року, тож вони працюють за призначенням для оптимізації внутрішньої логістики компанії.

Додається, що минулоріч було придбано перших 108 одиниць вагонів-хоперів моделі 19-6869, які призначені для транспортування зерна й інших сипучих вантажів. Останні моделі мають збільшений об’єм кузова — 120 м3 та вантажопідйомність — 70,5 т.

Повідомляється, що сьогодні вагонний парк «НІБУЛОНа» складається зі 162 одиниць, а середній час навантаження маршруту вагонів складає усього 1 добу або 5–6 обертів на місяць. В середньому по країні залізничний транспорт використовується менш ефективно.

«Минулого року деякі компанії відмовились від послуг залізниці та заявили про перехід на інші види транспорту, зокрема й автомобільні, нарощуючи додаткове навантаження на дороги та екологію. Натомість компанія «НІБУЛОН» продовжує розвивати залізничні перевезення для ще більшого розвантаження автошляхів», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за останній рік підприємство транспортувало вагонами 383 тис. т вантажів, що дозволило замінити роботу 15 950 вантажівок на автошляхах.

Нагадаємо, «НІБУЛОН» планує збудує силоси на одразу чотирьох елеваторах упродовж 2022-2023 рр. Також компанія додатково модернізує обладнання на елеваторних комплексах. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus