Найбільший виробник молочної продукції в Україні скорочує асортимент, але не зупиняє виробництво

Молоко
Молоко
Джерело фото: Facebook.com

Група компаній «Молочний Альянс», що є найбільшим виробником молочної продукції в Україні, зараз працює майже з повним завантаженням. 

Про це Forbes повідомив голова наглядової ради компанії Сергій Вовченко.

«За період війни були дні, коли ми приймали на 100 т молока в день більше, ніж до початку бойових дій. Причина в тому, що деякі переробники зупинилися, і фермери просили нас забрати молоко»,  розповідає бізнесмен.

Що ж стосується потужностей самої групи компаній, то, за словами Сергія Вовченка, наразі працюють всі підприємства групи. В строю навіть завод у Баштанці, що під Миколаєвом. Виробництво там зупинялиось лише на добу.

Проте, підприємство працює не безпроблемно: через бойові дії складно з поставками сировини та вивозом продукції. На заводах в Пирятині, Золотоноші, Яготині та Згурівці «Молочний Альянс» почав випускати скорочений асортимент продукції.

«Підприємства, які виробляють молочну продукцію популярних торгівельних марок «Яготинське», «Пирятин», «Славія» та інші, переорієнтувалися на товари з довгими термінами зберігання: молоко, масло, сири. Це те, що може довго зберігатися на складі в умовах непростої ситуації з логістикою. Те, що псується швидше, тобто йогурти, кефіри та іншу кисломолочну та цільномолочну продукцію, компанія випускає лише під замовлення торгівельних мереж», —  акцентував Сергій Вовченко.

Зараз «Молочний Альянс« перестав брати молоко з дворів, щоб економити пальне. Але повністю відмовлятися від молока приватних господарств група компаній не планує. Також компанія призупинила експорт «до кращих часів».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus