Ціни на пальне в Україні знизяться 18 березня: Мінекономіки

Відсьогодні, 18 березня, ціни на пальне в Україні знизяться, про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Мінекономіки.

«Тепер дизпаливо буде коштувати на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин — на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр)», — говориться у повідомленні.

У відомстві відмічають, що це відбулося завдяки вчасно ухваленим рішенням Урядом та Парламентом. Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

«Таким чином, ми досягаємо балансу, коли за рахунок радикального зниження податків ціна знижується», — підкреслюють у міністерстві.

Мінекономіки очікує, що завдяки цьому буде можливість акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів харчування.

Раніше повідомлялося, що Кабмін спростив доступ аграріїв до пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022 https://agrostatus.org/, яка покликана допомогти аграріям успішно стартувати з посівною кампанією. У цьому їм допоможуть держава та міжнародні партнери. Міністр закликав аграріїв якнайшвидше пройти анкетування та озвучити потреби, щоб прискорити забезпечення посівної.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus