Кабмін спростив доступ агровиробникам до пального, пестицидів та агрохімікатів — Лещенко

Кабмін ухвалив низку рішень, які полегшують доступ аграріїв до пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

 «Дозволено введення в обіг бензину та дизельного пального екологічних класів Євро-3 і Євро-4. Спрощено проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Завдяки цьому буде залучено додатковий ресурс пального для потреб аграріїв», — підкреслив Роман Лещенко.

Крім того, сьогодні Президент України планує підписати закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20 % до 7 % (№ 7137-д).

Стосовно пестицидів та агрохімікатів Роман Лещенко зазначив, що Уряд спростив умови їх перевезення автомобільним транспортом. Продовжено також строк дії допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами. Ця норма поширюється на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів після його припинення або скасування.

«Спрощується виключно процес отримання ліцензії — усі питання безпеки транспортування та якості пестицидів й добрив буде дотримано на належному рівні», — додає міністр.

Він також запевнив, що уряд робить усе можливе, аби забезпечити аграріїв усім необхідним до старту посівної кампанії–2022. 

Нагадуємо, що Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022 https://agrostatus.org/, яка покликана допомогти аграріям успішно стартувати з посівною кампанією. У цьому їм допоможуть держава та міжнародні партнери. Міністр закликав аграріїв якнайшвидше пройти анкетування та озвучити потреби, щоб прискорити забезпечення посівної.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus