МХП просить акціонерів перенести відсотки єврооблігацій через посівну

В результаті військової агресії Росії на території України МХП зазнала низки значних фінансових збитків. В компанії розпочали підготовку до посівної,  тому просять стейкхолдерів перенести відсотки єврооблігацій, щоб зберегти ліквідність компанії.

Про це повідомляє пресслужба МХП.

Зазначається, що МХП вже розпочав підготовку до посівної кампанії. Потреби у фінансуванні весняної посівної кампанії складають приблизно $160 млн з березня по червень 2022 року.

«Враховуючи це компанія МХП запускає запит на отримання згоди на перенесення виплати відсотків (купонів) на строк 270 днів по трьох випусках Єврооблігацій (2024, 2026 та 2029 років погашення). Це допоможе компанії продовжити операційну діяльність, зберегти ліквідність компанії в період військової агресії з боку РФ та допоможе МХП забезпечити безперервність свого бізнесу в короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективі», — йдеться в повідомленні компанії.

В МХП наголошують, що компанія працює на ринку облігацій більше 16-ти років і завжди виконувала свої зобов’язання повною мірою. Зокрема у 2015 році МХП стала єдиною компанією, яка виконала свої зобов’язання перед міжнародними кредиторами у повному обсязі. Тоді було сплачено $250 млн.

Додається, що компанія звертається до своїх стейкхолдерів за підтримкою та розраховує на розуміння, адже для МХП залишаються пріоритетним гуманітарна допомога українським військовим та цивільному населенню.

«Ми впевнені, що зараз як ніколи вся міжнародна спільнота і, зокрема, наші стейкхолдери (включаючи бондхолдерів) мають стати відповідальними партнерами і об’єднатися навколо спільних цінностей», — звертається пресслужба МХП.

Нагадаємо, МХП надало допомогу військовим та населенню на суму понад 200 млн грн. Компанія надає безкоштовну продукцію постраждалим від війни з Росією.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus