Держпродспоживслужба запустила платформу продовольчої безпеки в Україні

В Україні на базі Держпродспоживслужби створена Національна платформа продовольчої безпеки, яка дозволяє об'єднати зусилля понад 600 учасників для забезпечення гуманітарної логістики. 

Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

Зазначається, що платформа дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій для стимулювання розбудови української економіки, навіть в умовах війни, та забезпечення харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, учасників ЗСУ та ТрО.

«За допомогою платформи можна швидко сформувати потребу в тих чи інших товарах та побачити пропозиції інших учасників ринку. В часи, коли кожна хвилина має значення, ми створили інструмент, який допомагає забезпечити наших захисників та населення найнеобхіднішими продуктами», — додає т.в.о. голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк.

За його словами Національна платформа надає доступ до актуальної інформації щодо реальних потреб та пропозицій тих чи інших товарів, що значно спрощує варіанти пошуку ринку збуту для продукції вітчизняних виробників та спрощує комунікацію з покупцем чи постачальником без зайвих посередників. Серед опцій платформи продовольчої безпеки є замовлення послуг транспортування.

«До платформи вже долучились більш ніж 600 учасників. Реєстрація та використання функціоналу платформи безкоштовне. З кожним днем функціональне наповнення платформи зростає та з’являються нові можливості для учасників», — йдеться в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі повідомляють, що Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується за підтримки Офісу Президента України, Мінекономіки, Мінінфраструктури та Мінагрополітики. Участь у підтримці і просуванні платформи приймають Dopomoga.Razom і Fozzy Group. На реалізацію кошти з державного бюджету не залучалися.

Нагадаємо, Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022, яка покликана допомогти сільгоспвиробникам з посівною кампанією.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus