Аграрні призначення 2023: Січень-лютий

У новому випуску Агропризначень: в Cargill змінився генеральний директор і голова правління, в «Кернел» — керівниця департаменту комунікацій, PR та GR, а в Держпродспоживслужбі — т.в.о. голови. В «Укрзалізниці» призначено нового тимчасового очільника та керівника офісу з євроінтеграції компанії в Європі.

Та найбільші кадрові зміни відбулися у лютому в «НІБУЛОН». Разом з Deloitte компанія розробила нову структуру управління, розподіливши всі свої види діяльності між чотирма ключовими напрямами — трейдингом, логістикою, агровиробництвом та елеваторним напрямком. Всі деталі — далі.

Брайан Сайкс

Куди: Cargill

Посада: Генеральний директор, голова правління

З 1 січня Cargill очолив Брайан Сайкс. На цій посаді він змінив 63-річного Девіда Макленнана.

«Макленнан візьме на себе роль виконавчого голови ради директорів Cargill і буде виступати як стратегічний радник Сайкса і забезпечувати плавну зміну керівництва‎»‎, — йшлося у повідомленні компанії в листопаді 2022 року.

Брайан Сайкс став десятим CEO за 158-річну історію компанії. В Cargill прийшов у 1991 році. На початку 2021 року був призначений на посаду операційного директора, яку обіймав до нового призначення. Ще раніше відповідав за операції з виробництва протеїнової продукції та солі.

Катерина Співакова

Куди: «Кернел»

Посада: Керівниця департаменту комунікацій, PR та GR

У січні Катерина Співакова змінила Оксану Коваль на посаді керівника департаменту комунікацій, PR та GR компанії «Кернел». Вона має понад 20 років досвіду в управлінні комунікаціями великих міжнародних компаній. В «Кернел» відповідає за комплексне системне впровадження комунікаційної стратегії, реалізацію іміджевих, репутаційних та соціальних проєктів, розвиток бренду компанії, взаємодію з органами державної влади та виявлення і попередження репутаційних ризиків.

Катерина Співакова закінчила Київський національний університет ім. Т. Шевченка (магістр громадських наук). Також навчалася в Міжнародному інституті менеджменту, де отримала диплом з маркетингу, та в Tepper School of Business at Carnegie Mellon (Master of Business Administration).

Олександр Камишін

Куди: «Укрзалізниця»

Посада: Керівник офісу з євроінтеграції «Укрзалізниці» в Європі

Голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін у лютому подав у відставку. Він очолить офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі.

«369-й день війни. Залізниця продовжує працювати за графіком. А я подаю у відставку.За спільним рішенням з Віце-Прем’єром Кубраковим очолю офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі. Залишаю позицію зі спокійним серцем. Компанія працює чітко і злагоджено. Залишається #залізна_команда. Тому впевнений, що в компанії і далі #все_буде_добре», — повідомив у своєму Telegram-каналі Олександр Камишін.

Нагадаємо, у серпні 2021 року Кабмін призначив Олександра Камишіна новим в.о. голови правління «Укрзалізниці». У жовтні його призначили головою товариства.

Євген Лященко

Куди: «Укрзалізниця»

Посада: Тимчасово виконуючий обов’язки голови правління

Тимчасовим очільником «Укрзалізниці» стане член правління Євген Лященко, який займався фінансовими питаннями. Про це повідомив член правління «Укрзалізниці» Орест Логунов. 

Про Євгена Лященко відомо, що із 2012 року він обіймав посаду фінансового директора «Медіа Група Україна». З 1 липня 2014 року був директором холдингу, де працював до 2019 року. В «Укрзалізницю» прийшов у 2021 році. 

Володимир Славінський

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор з торгівлі

У лютому на посаду директора з торгівлі компанії «НІБУЛОН» був призначений Володимир Славінський. Раніше він працював на посаді заступника генерального директора з торгівлі. Повідомляється, що Володимир Славінський тепер відповідає  за комерційну діяльність в розрізі трейдингової активності компанії, а також за закупівлі агропродукції.

Сергій Калкутін

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор з логістики

На посаду директора з логістики «НІБУЛОН» Сергій Калкутін призначений у лютому. Відомо, що в компанії працює з 2006 року. Пройшов кар’єрний шлях від транспортувальника в перевантажувальному терміналі до старшого майстра і заступника генерального директора з логістики у 2016 році.

На новій посаді в його обов’язки входить контроль всіх загальних аспектів відділу логістики, моніторинг виконання міжнародних контрактів, забезпечення безперервного та ефективного використання всіх видів транспорту, якості та умов зберігання.

Костянтин Хмельницький

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор з агровиробництва

Костянтин Хмельницький очолив агронапрямок компанії «НІБУЛОН» з лютого цього року. В компанію потрапив у 2000 році після закінчення Миколаївської аграрної академії.

Свою кар'єру розпочав у філії «Хмільник» (Вінницькій обл.) рядовим агрономом, а потім начальником мехзагону. У 2003 році перевівся у філію «ІП «Лідіївське» (Миколаївська обл.) де пропрацював 2 роки агрономом. Потім перейшов до центрального апарату управління, працював начальником виробничого відділу. У 2020 році був призначений заступником гендиректора з агровиробництва.

Наразі в його обов’язки входить визначення стратегічного вектору розвитку агронапрямку, розробка плану дій його реалізації, включаючи інвестиційні програми та бюджетування.

Валерій Реуцой

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор по роботі елеваторів

Валерій Реуцой з лютого призначений директором по роботі елеваторів компанії «НІБУЛОН». Він визначає стратегічний вектор розвитку напряму зі зберігання зерна, включаючи інвестиційні програми та бюджетування, а також можливості виходу в нові регіони.

Валерій працює в компанії з 2000 року. Починав з посади інженера «Старобільського елеватора». Потім працював головним інженером та директором в різних філіях компанії. У 2015 році був призначений на посаду регіонального директора «НІБУЛОН».

Ольга Бабаніна

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Фінансова директора

Новою фінансовою директоркою «НІБУЛОН» призначено у лютому Ольгу Бабаніну. В її обов’язки входить контроль за такими напрямами, як бухгалтерія, підготовка бюджету, інвестиційне планування та аудит, стратегічне планування, звітність, підтримуватиме зв’язки з банками.

Яна Романенко

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директорка з персоналу

На посаду директорки з персоналу «НІБУЛОН» Яна Романенко призначена у лютому.

«Вона розроблятиме та впроваджуватиме HR план та стратегію з підтримки всіх операційних цілей компанії; впроваджуватиме нову корпоративну культуру; розроблятиме комплексну стратегію найму та утримання персоналу, нову систему винагородження та КРІ; працюватиме над проєктом кадрового резерву, наступництва, запроваджуватиме оцінку, навчання та розвиток та ін.», — повідомили в компанії.

Яна Романенко має великий досвід роботи у HR. До приходу в «НІБУЛОН» працювала два роки директоркою з персоналу у «ТЕРРА ФУД». Ще раніше працювала у якості директора з персоналу в TIS, «АрселорМіттал Кривий Ріг», «Контінентал Фармерз Груп», Ukrlandfarming та інших компаніях.

Михайло Різак

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор по взаємодії з органами влади та з правових питань

У лютому на посаду директора по взаємодії з органами влади та правових питань «НІБУЛОН» призначено Михайла Різака.

«Михайло Різак відповідатиме за нормативну базу морського комплексу та морське право; юридичний супровід діяльності компанії; представлятиме її інтереси у всіх державних інституціях, судах усіх юрисдикцій та ін.; розроблятиме план сталого розвитку; займатиметься питаннями земельних відносин та оренди тощо», — повідомили в «НІБУЛОН».

В компанії він працює з вересня 2019 року. Займав посаду заступника генерального директора із взаємодії з органами влади.

Ольга Шевченко

Куди: Держпродспоживслужба

Посада: Тимчасово виконуюча обов’язки голови

1 лютого за рішенням Кабміну на посаду тимчасово виконуючої обов’язки голови Держпродспоживслужби призначено Ольгу Шевченко. З лютого 2019 року вона обіймала посаду заступника голови відомства.

Агровтрати

Андрій Лордкіпанідзе

Звідки: Держпродспоживслужба

Посада: Заступник голови

1 лютого уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про призначення т.в.о. голови Держпродспоживслужби Андрія Лордкіпанідзе та звільнив його з посади заступника керівника відомства.

Андрій Лордкіпанідзе був т.в.о голови відомства з 12 липня минулого року. До цього з грудня 2020 року по грудень 2021 року та з березня по липень 2022 — був заступником голови відомства.

Оксана Коваль

Звідки: «Кернел»

Посада: Керівник департаменту комунікацій, PR та GR

У лютому Оксана Коваль на свій сторінці в Facebook повідомила, що пішла з посади керівника департаменту комунікацій, PR та GR агрохолдинга «Кернел».

В компанії Оксана пропрацювала 12 років. У 2020 та 2021 роках потрапляла у ТОП-3 PR-директорів України за версією видання MMR.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus