ЄБРР розгляне можливість надання кредитів аграріям з України

Голова міністерства фінансів Сергій Марченко під час онлайн-зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо запропонував банку розглянути можливість надання кредитних ліній вітчизняним аграріям.

Про це пише «Interfax-Україна».

Повідомляється, що під час онлайн-зустрічі 25 березня, сторони обговорили пакет надання допомоги від ЄБРР, спільні проекти з підтримки ліквідності держпідприємств України та потенційні напрями кредитування банку, зокрема для українських сільгоспвиробників.

«Сьогодні одним із пріоритетів для фінансування в Україні є аграрний сектор для підтримки проведення посівної. Міністр фінансів запропонував ЄБРР розглянути можливість надання кредитних ліній для аграріїв», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ЄБРР оголосив про виділення €2 млрд на підтримку стійкості України та допомогу постраждалим країнам. Відтак, планується, що кошти буде спрямовано на надання кредитних канікул і реструктуризацію, підтримку ліквідності, торговельне фінансування, зокрема імпорту палива та підтримку урядових реформ.

Нагадаємо, що Європейська комісія ухвалила рішення про надання фінансової допомоги у розмірі €500 млн місцевим фермерам, які найбільше постраждали від результатів вторгнення росії в Україну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus