ПУМБ розірвав співпрацю з білоруссю: пільгове кредитування на сільгосптехніку не доступне

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) прийняв рішення про припинення партнерських відносин з республікою білорусь за програмою пільгового кредитування на покупку сільгосптехніки білоруського виробництва.

Про це повідомляє пресслужба ПУМБ.

Зазначається, що принципова позиція банку щодо розірвання співпраці з білоруськими партнерами насамперед пов’язана з підтримкою білорусі російського вторгнення в Україну, а також надання своєї території для переміщення ворожих військ.

«Раніше сільськогосподарська техніка та вантажні автомобілі з білорусі сприяли розвитку бізнесу в обох державах. Натомість зараз республіка стала плацдармом для знищення не тільки аграрної галузі України, але й її мирного населення», — йдеться в повідомленні.

Додається, що співпраця ПУМБ з республікою білорусь тривала з 2016 року та мала на меті стимулювання поставок білоруської техніки в Україну через компенсування частини відсоткової ставки за кредитами на її придбання банку та його клієнтам, які займаються сільгоспвиробництвом.

«Зважаючи на поточну ситуацію, подальше подовження партнерських відносин між ПУМБ та урядом білорусі не є можливим, тому банк відмовився від усіх призначених компенсацій за діючими кредитами», — підсумували в пресслужбі банку.

Нагадаємо, слідом за більшістю світових компаній та організацій, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) закриває свої офіси в росії та білорусі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus