Успішний старт сівби ярих культур залежить від оптимального живлення — думка

Розпочинати захисні заходи та закладати основу збалансованого живлення необхідно ще до посіву сільськогосподарських культур. Саме тому необхідно приділити особливу увагу передпосівній обробці насіння.

Про це повідомляють спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

Зазначається, що попри складну ситуацію в країні, посівна кампанія ярих культур успішно розпочалася та триває в тих регіонах, де це можливо. Й щоб забезпечити продовольчу безпеку країни, аграрії України наразі зобов’язані зробити все можливе, щоб культури ще на старті отримали все необхідне для подальшого повноцінного росту та розвитку і максимально розкрили свій генетичний потенціал врожайності.

Разом з тим, фахівці компанії на рівні із фунгіцидними та інсектицидними протруйниками, рекомендують обов’язково вдатися до обробки посівного матеріалу ярих зернових культур, соняшника, кукурудзи та сої комплексними добривами зі збалансованим співвідношенням макро-, мезо- та мікроелементів. 

«Цей крок забезпечить молоді рослини легкодоступними елементами живлення на початку проростання, допоможе розвинути потужну кореневу систему, зробить їх стійкішими до температурних та інших різного роду стресів і стимулюватиме ростові та продуційні процеси, завдяки чому культури зможуть повноцінніше реалізувати потенціал своєї високої продуктивності», — розповідає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Відмічається, що для передпосівної обробки ярих культур керівник агрономічного департаменту рекомендує обрати комплексне легкозасвоюване добриво Авангард Старт. Додається, що в комплексі із протруюванням фунгіцидними та інсектицидними препаратами обробка насіння комплексним добривом Авангард Старт дозволяє створити культурам максимально сприятливі умови для росту та розвитку на ранніх етапах органогенезу та забезпечити надійний базис для формування високого рівня врожайності в майбутньому.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України Олександр Кубраков запевнив аграріїв, що вони матимуть все необхідне в умовах воєнного часу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus