Молдова спростила митні процедури для експортних поставок з України

Молдова встановила спрощену процедуру митного оформлення документів для експортних поставок з України.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Зазначається, що для спрощення експортних поставок з України, комісія з надзвичайних ситуацій Республіки Молдова встановила спрощену процедуру митного оформлення документів. Рішення прийняте на час дії в республіці надзвичайного стану, запровадженого парламентом Молдови з 24.02.2022 терміном на 60 днів. 

Відтак, представлені українськими експортерами копії сертифікатів про походження товарів СТ-1 (в паперовому чи в електронному форматі), видані уповноваженими органами України, мають таку ж силу, як і їх оригінали. У цьому випадку митним органам Республіки Молдова має бути подана декларація про зобов’язання представити оригінали сертифікатів походження товарів за формою СТ-1 після завершення надзвичайного стану.

Зі зразками декларації українською та румунською мовами можна ознайомитись за посиланням.

Читати за темою:1 млн т зерна Дунаєм, або Як експортувати українське зерно в умовах війни

У міністерстві зазначили, що у разі виникнення проблем із застосуванням електронних копій сертифікатів про походження товарів СТ-1 при митному оформленні вантажів в Республіці Молдова просять невідкладно інформувати Мінекономіки.

Нагадаємо, що брокерські компанії теж шукають шляхи для експорту агропродукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus